Haberler

Seyhan'ın Kentsel Dönüşüm İhalesi Yapıldı

Türkiye'nin en geniş ölçekli kentsel dönüşüm ve yenileme projesinin gerçekleştirileceği Seyhan'da birinci etap kapsamındaki Barış ve İsmetpaşa mahallelerinin ihalesi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) yapıldı.7 Mayıs Pazartesi günü...

Türkiye'nin en geniş ölçekli kentsel dönüşüm ve yenileme projesinin gerçekleştirileceği Seyhan'da birinci etap kapsamındaki Barış ve İsmetpaşa mahallelerinin ihalesi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) yapıldı.

7 Mayıs Pazartesi günü öğleden sonra TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki Genel Müdürlük binasında yapılan ihaleye Türkiye genelinde büyük ölçekli projelerde imzaları bulunan 8 şirket teklif verdi.

Dördü ikişerli şirketlerin oluşturduğu konsorsiyum, dördü de müstakil şirket olmak üzere toplam 8 ayrı firmanın teklifin verildiği ihalenin önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

Barış ve İsmetpaşa mahallelerinde uygulanacak 'Kıyıkent Evleri'nin içinde olduğu 330 bin metrekare alan üzerinde projenin 1. etap birinci kısmında inşa edilecek altyapı, çevre düzenlemesi ile bin 398 konutun ihalesine teklif veren firmalar şöyle:

"Kur İnşaat-Koçoğlu Konsorsiyumu, Eryapı, Seha, Özkar, Akay-Demars Konsorsiyumu, May İnşaat- Şal İnşaat konsorsiyumu, Kuzu Toplu Konut ve Metak-Yılkonur konsorsiyumu."

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Başbakanlık TOKİ İdaresi'nce düzenlenen birinci etap birinci kısım ihalesinin en kısa sürede sonuçlanarak Adana'da tarihin ilk kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasına biran önce başlamak istediklerini belirtti. Öztürk, "Üç farklı bölgede, 2 milyon 100 bin metrekare alan üzerinde plansız eski yapıların yıkılarak yerine depreme dayanıklı ve planlı 10 bin yeni konut inşa edilmesi üzerine geliştirilen projemiz hayata geçtiğinde dünya standartlarında yaşanabilir bir Seyhan hayalimiz gerçekleşmiş olacaktır" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Türkiye Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title