Haberler

Seyhan Belediyesi'nden Ücretsiz Yüzme Kursu

Adana'nın Merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, 3 Yıl Önce Başlattıkları Ücretsiz Yüzme Kursları Sayesinde, Sulama Kanallarında Boğulan Çocuk Sayısında Azalma Olduğunu Söyledi.

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, 3 yıl önce başlattıkları ücretsiz yüzme kursları sayesinde, sulama kanallarında boğulan çocuk sayısında azalma olduğunu söyledi.

Öztürk, Toros Mahallesi'nde bulunan Hayal Dünyası bünyesindeki açık olimpik yüzme havuzunda verilen ücretsiz yüzme kurslarının ikinci etap sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Adana'nın çok sıcak olması ve şehrin içinden 3 tane DSİ'ye ait sulama kanalı geçmesinden dolayı çok tehlikeli bir şehir olduğunu ifade etti. Öztürk, 3 yıldır çocuklara ücretsiz kurs verdiklerini, 2 dönemde 20 bin çocuğa ücretsiz kurs vererek, küçük yaşta yüzme öğrenme imkanı sunduklarını belirterek, "Adana'da özellikle yaz aylarında çocuklar serinlemek için sulama kanalına giriyor. Bunun önüne geçmek, en azından yüzme öğretmek için kolları sıvadık ve başarılı olduk. Emniyetle yaptığımız araştırmada ücretsiz kurslar başlamadan önce her gün çok sayıda çocuk sulama kanalında boğulurken, artık bu sayı çok aza indi. Her sulama kanalına bir polis ya da zabıta dikemeyiz, ama çocuklara yüzme öğretirsek anaların yüreği yanmaz" dedi.

Ücretsiz kurslarla, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 7-14 yaş arasında 10 bin çocuğa yüzme öğretmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu yıl ilk etapta 2-13 Haziran tarihleri arasında 360 çocuğa, 17 Haziran'da başlayan ikinci etap ücretsiz yüzme kursunda da 360 olmak üzere 720 çocuğa yüzme öğrettik. Çocuklara 20 uzman beden eğitimi öğretmeni yüzme öğretiyor. Temel yüzme eğitimi 3 hafta boyunca ve 12 saat sürüyor. İki ayrı grupta yapılan çalışmada ilk grup Pazartesi, Çarşamba ve Cuma, ikinci grup Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri eğitim alıyor. Gün içinde 5 ayrı eğitim seansı düzenleniyor ve her seansta talebe göre 150 ila 160 arasında öğrenci eğitime alınıyor." Öztürk, 3. dönemin sonunda 30 bin çocuğa ücretsiz yüzme öğretmiş olacaklarını vurguladı.

Öztürk, konuşmasının ardından, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

(FK-MT-Y) 02.07.2008 12:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title