Haberler

Seydişehir'e 60 Milyon Liralık Yatırım Yapılacak

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Seydişehir'e 2012 yılında 60 milyon liralık yatırım yapılacağını açıkladı.

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Seydişehir'e 2012 yılında 60 milyon liralık yatırım yapılacağını açıkladı.

Tüfekçi, Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ve Etüt Proje Baş Mühendisi Mustafa Kabakçı ile Seydişehir'de incelemelerde bulundu.

AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay'ın da eşlik ettiği Tüfekçi ve beraberindekiler, ilk olarak Taraşçı yolunda incelemelerde bulundu. Heyet, Dörtyol'dan Taraşçı beldesine kadar olan yolun genişletilme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bu çerçevede 5 metre olan yolun genişliği 10 metreye çıkartılacak. Yol kenarında arazileri bulunan vatandaşların istimlak bedelleri ise daha sonra ödenecek, vatandaşların kabul etmesi durumunda yol inşaatı yıl içerisinde başlayacak.

Milletvekili Tüfekçi ve Bölge Müdürü Yıldız İncesu yol geçişinde de incelemelerde bulundu. İncesu Köyü Muhtarı Hasan Çalı ile bir araya gelen heyet, sık sık kazaların yaşandığı İncesu köyü geçişine alt geçit yapılmasına imkan olmadığı için, üst geçit yapılmasına karar verdi.

Heyet Bozkır yol kavşağında ise Kesecik Belde Belediye Başkanı Abdullah Ünver, CHP İlçe Başkanı Namık Özden ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Milletvekili Tüfekçi Karayolları Bölge Müdüründen, Bozkır yolunun genişletilmesini ve Bozkır yol kavşağında düzenleme yapılmasını talep etti. Bölge Müdürü Yıldız, Bozkır yol kavşağının geçişinin yeniden incelenerek düzenleme yapılacağını, Bozkır yolunun genişletilmesi için de çalışmalar yapılacağını söyledi.

Daha sonra çevre yolu üzerinde bulunan Taşağıl yol geçişine geçen Milletvekili Harun Tüfekçi, Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ve beraberindekiler, Taşağıl Köy Muhtarı Hasan Hasan Arıcıoğlu ile görüştü. Milletvekili Tüfekçi Bölge Müdürü Yıldız'a burada sık sık kazaların meydana geldiğini belirterek çözüm getirilmesini talep etti. Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ise bölgeye bir alt geçit yapılabileceğini kaydetti.

Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Seydişehir-Antalya yolu Alacabel mevkisinin tünelle geçilmesi için yıl içerisinde proje çalışmalarının tamamlanacağını ve daha sonra inşaatının başlayacağını söyledi.

Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ise "Seydişehir ilçe merkezine bu yıl için Karayolları Bölge Müdürlüğünce 30 milyon, genelde ise 60 milyon lira yatırım yapılacak" diye konuştu.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Yıldız Harun Tüfekçi Seydişehir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title