Haberler

Serka'nın Tanıtım Turu Programı Iğdır'da Son Buldu

Güncelleme:

SERKA) düzenlediği Sarıkamış'ta start alan 'Tanıtım Turu' programı Iğdır'da son buldu.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı Bölgesine; Türkiye'nin çeşitli ilerinden görev yapan gazeteci-yazar ve seyahat acentelerin yetkilileri için planlanan "Tanıtım Turu" Programı, Iğdır'da verilen öğlen yemeğinin ardından son buldu.

Yemeğin ardından "Tanıtım Turu" programına katılan Kültür ve Turizm Bakanlı Dış İşler Sorumlu Ece Yiğit ve Yazar Buket Uzuner'e ve katılımcılara Iğdır'ın tanıtımı ile ilgili kitap ve broşürler içerikli paketleri takdim eden Iğdır Kültür ve Turizm İl Müdür Osman Engindeniz konuşmasında; SERKA'nın düzenlediği turizm tanıtım faaliyetleri içeren "Tanıtım Turu" çalışmasının bölgenin ve Iğdır'ın tanıtımı için çok önemli olduğunu söyledi.

Engindeniz, "Türkiye'nin çeşitli ileriden gelen siz değerli gazeteci ve turizm acenteleri temsilcilerini ağırlamaktan son derece onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Iğdır'ın doğal güzelliği doğasını, tarihini, kültürünü bir nebzede olsa sizlere tanıttık. Sizlerinde gördüğünüz üzere Ağrı Dağı eteklerin, Aras Nehri ile üç sınır ülkeden ayrılmış Iğdır'ımızı gerek coğrafik, gerek iklimsel, gerek ise bölgenin nadide iklimine sahip olan bir ilimizdir. Iğdır tarihi yönüyle turistik bir ildir Tarihi Ejder Kervansarayı,Tuz mağaralar Şehit Türkler ve anıtı,Koç başlı mezar taşları,ve Iğdır sınırlarında olan Ağrı dağı hem küçük hemde büyük Ağrı dağını seyretmek mümkün." dedi.

İstanbul'dan ikamet eden Balkan Türk'ü bir gencin Iğdır'da askerliği yaptığı sürede Iğdırlı bir kıza aşık olduğunu anlatan yaşanmış aşk hikayesine 'Kumral Ada Mavi Tuna' kitabında yer verdiğini anlatan Yazar Buket Uzuner, "Iğdırlı ve Bulgaristan Göçmeni eşin iki çocuklarının ismi Aras ve Tuna'dır. Aras annesinden dolayı Iğdır'ın birçok yemeğini bildiğini bana bahsetmişti. Onun anlattığı yöresel yemekleri burada yedik ve kendisini buradan Aras Nehri yanında yad ettik" şeklinde konuştu.

Tur hakkında bilgi veren SERKA Planlama Birim Başkanı Uğur Çalışkan, "29 Kasım Sarıkamış'tan star verdikleri, Türkiye'nin çeşitli ilerinden görev yapan 45 kişilik gazeteci-yazar ve seyahat acentelerin yetkilileri için planladığımız gezi turunda; Sarıkamış 'Kayak Tesisleri'ni, Ardahan Şeytan Kalesi, Kars 'Anı Harabeleri'ni ve Ağrı 'İshak Paşa Sarayı'nı tanıttık. Son olarak Iğdır'da son bulan dört günlük gezimize katılan konuklarımız bu gün Iğdır Hava Alanı'ndan yolcu edeceğiz " şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sarıkamış Türkiye Iğdır Kars Güncel Haberler

title