Haberler

Şerif Ali Bebek Hayata Tutunuyor

İzmir'de geçen 6 Ocak'ta, trafik kazasında yaşamını yitiren 19 yaşındaki Nil Buket Gülergin'in bağışlanan karaciğerinin bir parçasının küçültülerek nakledilen 2.5 aylık Şerif Ali Gökçe, yakaladığı hayat şansına sımsıkı sarıldı.

Minik Şerif Ali, nakilden 4 gün sonra servise çıkarılıp, annesine kavuştu. Anne Pembe Gökçe, 'Oğluma organ bağışlayanlara, nakledenlere, ilgilenenlere, herkese minnettarım" dedi. Doç. Dr. Murat Kılıç da, ' Şerif Ali 2.5 aylık ama bir büyük gibi hayata tutunuyor." dedi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde oturan evhanımı Pembe Gökçe ile dönercilik yapan Saim Gökçe 13 yıl önce evlendi. Nikah öncesinde yapılan testlerde Pembe Gökçe'nin (39) Akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğu belirlendi. Buna rağmen dört çocuk doğurdu, Melek (10) ve Kadir (8) yaşarken, diğer ikisi öldü. Pembe Gökçe 5'inci kez hamile kalınca, tüm bebeklerini sezaryenle dünyaya getirdiğinden, Fethiye Devlet Hastanesi'nden Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Anne Gökçe geçen 21 Ekim'de Şerif Ali'yi dünyaya getirdi. Herhangi bir sağlık sorunu belirlenmeyen bebek ve annesi 48 saat sonra taburcu edildi. Evlerine dönen çift, yaklaşık 20 gün kadar önce bebeklerinin rahatsızlanması üzerine yeniden ambulansla Antalya'ya, aynı hastaneye gönderildi. Sağlık durumu kötüleşen bebek karaciğer nakli kararıyla geçen 30 Aralık'ta İzmir'e, Kent Hastanesi'ne sevk edildi. Karaciğer değerleri ciddi şekilde bozulan minik Şerif Ali, yoğun bakıma alındı. Annesinden geçen hepatit B nedeniyle akut karaciğer yetmezliği gelişen minik bebek için anne ve baba tarafından uygun verici bulunamadı. Donör olmadığı için yoğun bakımda bağış beklenen Şerif Ali'ye ikinci hayat kapısı geçen 6 Ocak'ta açıldı. Geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde verdiği yaşam mücadelesini kaybeden 19 yaşındaki Nil Buket Gülergin'in organları acılı ailesi tarafından bağışlandı. Genç kızın karaciğerinin büyük parçası öldüğü hastanede kalırken, küçük parça Kent Hastanesi'ne getirildi. Getirilen karaciğer parçası minik Şerif Ali'nin vücuduna büyük geldiği için özel küçültme yöntemi uygulandı. Küçültülen parça Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından Şerif Ali'ye nakledildi.

'HEPATİT B TAŞIYICISI OLDUMUĞU BİLMİYORDUM'

Minik Şerif Ali, nakilden 4 gün sonra yoğun bakımdan çıkarılıp servise getirildi. Büyük mutluluk yaşayan ve heyecanla bebeğini emziren anne Pembe Gökçe, "Ben Akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğumu biliyordum ama hepatit B'li olduğumu bilmiyordum. Oğlum 2 ayı yeni doldurmuştu, karnında sancısı var diye Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Tahlil yaptılar, sonuçlar iyi değilmiş, bizi yine Antalya'ya gönderdiler. Orada nakil olması gerektiği söylendi, İzmir'e, Kent Hastanesi'ne sevk edildik. Oğlum yoğun bakımda yatarken verici aradık ama benim de eşimin de ailesinde bulunamadı. Bu bağış çok büyük şans oldu. Karaciğeri verene, nakledene, bebeğimle ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum, minnettarım. Oğlum kurtuldu. Fethiye'ye dönünce hem kendim için doktora gideceğim hem de diğer iki çocuğumu götüreceğim. Böyle olmasını istemezdim. Doğumdan sonra tüplerimi bağlattım, başka çocuk da yapmayacağım." diye konuştu.

HAYATA SARILDI

Öte yandan minik Şerif Ali'nin daha 10 haftalık bile olmadan akut hepatit B nedeniyle karaciğerinin iflas etmesinin büyük şansızlık olduğunu belirten Doç. Dr. Kılıç, "Bu ne kadar büyük bir şansızlık ise kan grubu sıfır olup bulunması adeta mucize sayılabilecek bağışın gerçekleşmesi de onun kadar büyük yaşam şansı. Bebek bize geldiğinde durumu iyi değildi. Nakilden sonra hızla toparladı. Kısa sürede yoğun bakımdan çıkardık. Şerif Ali 2.5 aylık ama bir büyük gibi hayata tutunuyor. Yaşam şansına sımsıkı sarılıyor. Bu da bizi mutlu ediyor." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Gökçe Şerif Ali Bebek İzmir Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title