Haberler

"Şems!.. Unutma!.."nın Galası

Güncelleme:

CEF Tiyatro ve AYSA Prodüksiyon tarafından sahneye konan "Şems!.. Unutma!.." adlı oyunun galası 21 Kasım 2011, Pazartesi akşamı Kenter Tiyatrosu'nda gerçekleşti! Ayşegül Aldinç, Orhan Alkaya, Göksel Kortay, Emre Karayel-Öykü Gürman, Kenan Ece, Sezgi Mengi, Lale Manço, Levent Can, Tilbe Saran, Oylum Talu, Şebnem Köstem gibi sanat dünyasından birçok isim; Yetkin Dikiciler, Teoman Kumbaracıbaşı, Beste Bereket, Jehan Barbur gibi başarılı isimlerin rol aldığı oyunda, arkadaşlarını yalnız bırakmadılar.

Prömiyeri Nisan 2011'de gerçekleşen "Şems!.. Unutma!.."; tüm zamanların en büyük düşünürlerinden Mevlana ile ruh ikizi Şems'in hikâyesini, onlar yokken yaşananlara odaklanarak anlatıyor. Yetkin Dikiciler, Teoman Kumbaracıbaşı, Sinan Tuzcu, Sema Keçik, Beste Bereket ile Jehan Barbur rol aldığı oyun, Şems'in kaybolmasının ardından, altı kişinin hesaplaşmalarını ele alıyor.

Ailenin kutsallığını, örtbas edilenlerini, unutturulmak istenenleri sorgulayan "Şems!.. Unutma!.."; 13. yüzyıl Konya'sında bir gece, Mevlana'nın evine konuk gelen bir hikâyecinin, o evdeki bütün düzeni nasıl değiştirdiğini sahneye taşıyor.

Özen Yula'nın yazıp yönettiği "Şems!.. Unutma!.."nın koreografisini Cihan Yöntem üstleniyor. Müziklerini Jehan Barbur ile Cenk Erdoğan'ın hazırladığı oyunda, Mert Önal canlı perküsyon performansı sergiliyor. Utku Demirkaya, Orçun Okurgan, Melis Baykal, Ece Gözmen'in dansçı olarak yer aldığı oyunda; ışık tasarımı Yakup Çartık, sahne tasarımı, kostümler Başak Özdoğan ve Fatoş Öztürk imzasını taşırken, ebru çalışmaları Bora Özpeker ve Nur Gökalp Özpeker tarafından yapılıyor.

CEF Tiyatro ve AYSA Prodüksiyon ortaklığında sahnelenen "Şems!.. Unutma!.." oyununa ait biletler, Biletix'ten ve salonların gişelerinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title