Haberler

Şemdinli Davası 6 Haziran'a Ertelendi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde, 9 Kasım 2005 Tarihinde Meydana Gelen Olaylarla İlgili Van Askeri Mahkemesinde Görülen Dava Ertelendi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili Van Askeri Mahkemesinde görülen dava ertelendi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde Umut Kitabevine el bombası atılması olayıyla ilgili tutuksuz yargılanan astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş'in, Van Askeri Mahkemesinde yargılandıkları davanın ikinci duruşmasında, 3 sanık, sanık avukatları ile müdahiller Seferi Yılmaz, Metin Korkmaz ve Hamide Korkmaz hazır bulundu.

Müdahil avukatlarının katılmadığı duruşmada, Mahkeme Başkanı Yarbay Yücel Savrul, Seferi Yılmaz'ı tanık olarak dinlemek istedi.

Davaya katılan sıfatında olduğu için yemin verilmeksizin olayla ilgili bilgisi sorulan Yılmaz, daha önceki ifadelerine başka bir şey eklemeyeceğini, mahkeme tarafından yöneltilen soruları yanıtlamayacağını belirtti. Yılmaz, avukatları olmadan ifade vermek istemediğini, avukatıyla ifade verebileceğini söyledi.

Yılmaz, Mahkeme Başkanı Yücel Savrul'un, yöneltilen soruları yanıtlaması gerektiğini hatırlatması üzerine, ''Baskı altındayım, azar işitiyorum'' dedi.

Tanık olarak dinlenmek istenen müdahil Metin Korkmaz da daha önceki ifadesini tekrar ettiğini, mahkeme tarafından yöneltilen soruları yanıtlamak istemediğini, sanıklardan davacı olduğunu belirtti.

Mahkeme Başkanı Savrul, müdahil Seferi Yılmaz ile Metin Korkmaz'ın bir sonraki celsede, avukatları ile ifade vermek üzere mahkemede hazır bulunmaları gerektiğini, hazır bulunmamaları durumunda zorla getirileceklerini söyledi.

-Duruşmadan-

Duruşmada Askeri Savcı, talimat cevaplarının beklenmesini, olay günü olay yerinde bulunan 6 kişinin ifadesinin tespiti için talimat yazılmasını, olaydan sonra Batman, Yüksekova ve Şırnak'ta teslim olan terör örgütü üyelerinden Sabri Adanır, Hasan Salar, Abdurrahman Yeşilyurt, Orhan Gezer ve Arif Kaçım'ın olayla ilgili bilgilerinin sorulması için ilgili birimlere talimat yazılmasını talep etti.

Sanık avukatları da müvekkilerinin Van dışında görevli olduklarını bu nedenle duruşmalardan vareste tutulmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların görev yerlerinin ve ikametgahlarının uzaklığı nedeniyle duruşmalardan vareste tutulmalarını, Hakkari, Şırnak ve Van İl Jandarma Komutanlıkları ile Emniyet Müdürlüklerine, olay tarihi ve öncesinde ele geçirilen, özellikle bu olayda kullanılmış olan el bombalarının herhangi bir terör faaliyetinde ele geçirilip geçirilmediği ve bu olay dışındaki başka bir bombalama olayında kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi amacıyla ayrı ayrı müzakerelerin yazılmasına, olaydan sonra teslim olan terör örgütü üyelerinden Sabri Adanır, Hasan Salar, Abdurrahman Yeşilyurt, Orhan Gezer ve Arif Kaçım'ın ifadelerinin tespiti için ilgili birimlere yazı yazılmasını kararlaştırarak, duruşmayı 6 Haziran tarihine erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title