Haberler

Şemdinli - Bdp'Li Başkan, Adı Söylenmeyince Töreni Terk Etti

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Yapılan 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Törenini, Belediye Başkanı Bdp'li Sedat Töre Terk Etti. Töre, Töreni Terk Etmesinin Neden Olarak, "törende Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşmayı Yapan Bir Askeri Yetkili, Kay

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yapılan 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni anma törenini, Belediye Başkanı BDP'li Sedat Töre terk etti. Töre, töreni terk etmesinin neden olarak, "Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan bir askeri yetkili, kay

makam ve garnizon komutanının ismini söyledi. Ben belediye başkanı olarak orada olmama rağmen ismimi söylemedi. Ben de bunu bir saygısızlık olarak kabul edip ayrıldım" dedi.

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni anma törenleri Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde de yapıldı. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde yapılan Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan anma törenine Şemdinli Kaymakamı Hakan Şen, BDP'li Belediye Başkanı Sedat Töre, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay Muhammet Doğan ve kurum amirleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumunu ardından askeri bir yetkili günü anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmasının açılışında Kaymakam Hakan Şen ve Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Muhammet Doğan'ın adını telefuz eden askeri yetkili, Belediye Başkanı Sedat Töre'nin adını söylemeyince tepkiye neden oldu. Bunun üzerine Belediye Başkanı Sedat Töre, tören alanını terk etti.

BU SAYGISIZLIK HALKA YAPILMIŞTIR

Protestosuyla ilgili olarak makamında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Töre, isminin askeri bir yetkili tarafından telafuz edilmemesinin nezaketsizlik olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Töre, şunları söyledi:

"Biz de sabahın erken saatlerinde gelip hazır bulunduk ve Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktık. Ancak kürsüde konuşma yapan askeri yetkili orada olmamıza rağmen ismimizi söylemedi. Seçilmiş biri olarak bu nezaketsizlik bana değil ilçe halkına yapılmıştır. Biz de bunun sorumluluğu ve bilinci ile bu davranışı sergiledik. Açıkçası bugün bunların yaşanması üzüntü verici. Çanakkale Zaferi'nde sadece Türk ırkından olan insanlar hayatlarını kaybetmedi. Binlerce Kürt, Laz, Çerkez, Arnavut, Arap ve ismini sayamadığım her halk bu zaferi, emperyalist güçlere karşı omuz omuza vererek kazanmak için savaşmıştır. Fakat bilinen bir şey var ki; bu ülkede devlet emrinde maalesef İttihat ve Terakki zihniyeti 1924 ve sonrasında da egemen olmuştur. Nitekim bu gün bu davranışı sergileyen insanlar da bu İttihat ve Terakki zihniyetinin devamı olarak adlandırılan ırkçı, totaliter zihniyetin temsilcileridir."

Anma programı Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda öğrencilerin şiir okuması, Çanakkale Şehitleri ile ilgili sinevizyon gösterileriyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title