Haberler

Sembolik Belediye Başkanı Talimatlarını Verdi Projelerini Açıkladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91.yıldönümü kutlamaları çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Sembolik Yönetici" geleneği bu yılda yapıldı.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş'ın koltuğuna oturan İnönü İlköğretim okulu 5.sınıf öğrencilerinden Ahmet Alperen Tartıcı oturdu, bir günlüğüne sembolik belediye başkanı oldu ve daire müdürlerine direktifler verdi.

Ziyarete İnönü İlköğretimokulu Müdürü Halef Güçlü, Sınıf Öğretmeni Serpil Tunç, okul

öğrencileri Dilay Kaya ve Sena Konak katılım gösterdi.

Sembolik Belediye Başkanı töreninde koltuğa oturan İnönü İlköğretim okulu 5.sınıf öğrencisi Ahmet Alperen Tartıcı Antakya için gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerini açıkladı. Başkan Tartıcı, esnafımızla işbirliği sağlanarak sokak tabelalarında Türkçe harfler kullanılmasını isteyeceğini, çevreyi kirletenlere karşı önlem alacağını, bisiklet yolları yapacağını, ticaretin canlandırılmasına yönelik yöremize ait ürünlerin esnafımızla elele verip daha çok tanıtarak kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını, Uzun Çarşı başta olmak üzere tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Başkan Tartıcı; sırasıyla Park-Bahçe, Zabıta, ve Temizlik İşleri Müdürleri'ni makamına çağırarak onlara çeşitli konularda direktifler verdi.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ziyarette yaptığı konuşmada, "Büyük Önder Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza dünya üzerinde armağan edilen tek bayram olma özelliği taşıyan "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı" bu vesileyle bir kez daha kutluyorum. Özellikle çocuklarımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere layık çağdaş bir kent bırakma yolunda var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki hizmet dönemimizde planladığımız bu hedeflerimizi, projelerimizi geçtiğimiz iki yıllık hizmet zarfında olduğu gibi birer birer hayata geçirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz çocuklarımıza sağlıklı ve yaşanabilir bir kent bırakmaktır." dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ziyaretin sonunda konuk öğrencilere ve okul yöneticilerine çeşitli hediyeler verdi ve günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title