Haberler

Selin Vurduğu Bulgaristan'a İlk Yardım Bursa'dan

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bulgaristan'da meydana gelen selin yaralarını sarmak için başlatılan kampanya kapsamında toplanan 1 TIR dolusu gıda ve giyecek maddesini Bulgaristan'daki afetzedelere ulaştırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bulgaristan'da meydana gelen selin yaralarını sarmak için başlatılan kampanya kapsamında toplanan 1 TIR dolusu gıda ve giyecek maddesini Bulgaristan'daki afetzedelere ulaştırdı.

Bulgaristan'ın güneyindeki Haskovo bölgesinde, Harmanlı ve Lübimets şehirleri arasında bulunan İvanovo Barajı'nın duvarının bir bölümünün çökmesi sonucu Meriç ve Arda nehirlerinin yataklarından taşmasıyla yaşanan sel felaketi nedeniyle zor günler geçiren Bulgaristan'a ilk yardım eli Bursa'dan uzandı. Bal-Göç'le sürekli koordinasyon halinde bölgedeki süreci takip eden Büyükşehir Belediyesi, gıda ve giyecek malzemeleriyle yüklü ilk TIR'ı Bulgaristan'a gönderdi. Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda

hayırseverlerin katkılarıyla toplanan yardım malzemelerini taşıyan TIR, Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı, Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Yolu ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz'in başkanlığında Bulgaristan'daki afetzedelere ulaştırıldı. Bursa heyetinin Harmanlı, Kırcaali ve Svilengrad'da sel baskınları yüzünden sular altında kalan bölgedeki soydaşlara yardım malzemelerini dağıtması sırasında duygusal anlar da yaşandı.

"YARDIMLARIN DEVAMI GELECEK"

Haskova Valisi İrena Uzunova, Harmanlı Belediye Başkanı Mihail Liskov ve Biser Muhtarı Zlatka Valkova, Bulgaristan'daki afete dünyadan ilk yardım eden ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Recep Altepe'ye teşekkür ettiler. Suların çekilmesine rağmen tamamen oturulamaz hale gelen evlerin bulunduğu bölgede incelemelerde de bulunan Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Neşet Çakmaklı, " Bulgaristan'daki sel felaketini duyar duymaz Bursa'da

başlattığımız kampanya ile 1 TIR dolusu gıda, yiyecek ve giyecek maddesi topladık. Onları afeti yaşayan soydaşlarımıza ilettik. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak ilk yardımı ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bursa'da yürekler Bulgaristan için atıyor. Bursa da bir göçmen kenti. Buradaki afetzede soydaşlar için bir hesap açtırdık, yardımlar toplanıyor. Bölgedeki eksiklikleri de tespit ediyoruz. Bulgaristan'a yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.

Bursa'nın soydaşların yanında olduğunu ve kötü günlerinde yanlarında olduğunu gösterip moral vermek istediklerini belirten Muzaffer Karadeniz de "Biz dil, din, renk ayrımı yapmaksızın ihtiyacı olanlara yardımlarımızı ulaştırdık" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Balkanlar'ın sevdalısı olduğunu hatırlatan Çakmaklı ve Karadeniz, Bulgaristan'da Cebel ve Mestanlı'yı da ziyaret ederek belediye başkanlarıyla görüştü. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muzaffer Karadeniz Bulgaristan Harmanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title