Haberler

Selim Halk Eğitim Merkezi'nce Yılsonu Sergisi Açıldı

Kars'ın Selim ilçesi Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Kars'ın Selim ilçesi Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nün 2012 - 2013 eğitim-öğretim yılında açmış olduğu kurslara katılan kursiyerlerin, hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Selim Kaymakamı vekili Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, bir konuşma yaptı.

Selim ile Sarıkamış'ın kardeş ilçeler olduğunu belirten Kaymakam Ermiş, "Geçtiğimiz yıl Selim Kaymakamımız Sarıkamış'ta Halk Eğitimin sergisini açmıştı. Bu yıl biz selim'deyiz. Böyle birbirimizi her zaman tamamlayacağız, destekleyeceğiz inşallah. Tabi hanımefendilerin el emeği, göz nuru çalışmalarını görmek, sergiyi açmak üzere buraya geldik. Tabi bu çalışma aslında sadece 8 aylık bir çalışma değil. Burada aslında bin yıllık bir emek var. Ta Orta Asya'dan Büyük Selçuklu Devleti'nden, Anadolu Selçuklu'dan, Osmanlı'dan biriken kültür malzemesinin burada artık son aşamasını göreceğiz. Burada yüzyılların emeği var. Umarız yapılan bu ürünler Selim ilçemizin ticaretine, turizmine katkı sağlar. Sadece evimizde çeyizlik eşya olarak kalmazlar. Çünkü bu ürünlerin ticari değere sahip olmaları çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Gerçekten önemli ciddi çalışmalar yapılmış. Selim nüfusunun yarısından fazlası bu binamızda kurs görmüş. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Halk Eğitimi Merkezleri'nin, yediden yetmişe eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi kendine amaç edindiğini ifade eden Selim İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın da, "Halk Eğitimi Merkezleri, Atatürk ilkelerini ve çağdaş normları benimsemiş yerel ve yöresel değerlere önem veren eğitim kurumlarıdır. Eğitim ve öğretim bireyin dünyaya gelişinden itibaren başlayıp ölünceye kadar devem eden bir süreçtir. Bu süreçte diğer eğitim kurumlarımız belli bir yaş grubuna hitap ederken halk eğitimler her yaşa ve her kesime hitap etmektedir. Halk Eğitim Merkezleri ve Akşam Sanat Okulları gerçek misyonuna kavuşturulduğu takdirde toplumumuzun eğitim ve öğretiminde büyük bir görevi yerine getirme gururuyla daha fazla değer kazanacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurs bitirme belgeleri kursiyerlere dağıtılmak üzere kurs öğretmenlerine teslim edildi. Halk oyunları kurslarına katılan öğrencilerin sunduğu folklör gösterisi ise katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Daha sonra protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini birlikte kestiler. Ardından protokol üyeleri ve davetliler el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği sergiyi gezdiler. Kaymakam Ermiş taş süslemeli ürünleri hazırlayan kursiyerlere, bu taşlar yerine obsidyen taşı kullanmaları önerisinde bulundu.

Sergide el sanatları, ahşap boyama, süslemeli sandıklar, vazolar, testiler, aynalar, perdeler, masa örtüleri, yatak örtüleri gibi dikiş nakış ürünleri katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Sergi açılışına Selim Kaymakamı vekili Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Yavuz, Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Selim İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın, Sarıkamış ilçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Kars İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, İl Milli Eğitim şube müdürleri Emrullah Gül, Yener Kaya ve Fatih Demir, daire amirleri, kurs öğretmenleri ve kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Serginin bir hafta süreyle vatandaşların ziyaretine açık olacağı bildirildi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Erdoğan Turan Ermiş Sarıkamış Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title