Haberler

Selahattin Demirtaş: Tahir Elçi'yi Öldüren Devlet Değil, Devletsizliktir!

Güncelleme:

Diyarbakır'da katledilen Tahir Elçi'nin cenaze töreninde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Tahir'i öldüren devlet değil, devletsizliktir." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Diyarbakır'da silahlı saldırıda öldürülen Tahir Elçi için düzenlenen cenaze töreninde konuştu. Demirtaş, "Tahir Elçi son nefesine kadar 'Barış' dedi" ifadesini kullandı. "Bütün özgürlük sevdalılarının geçiş yolu budur" diyen Demirtaş, "Tahir Elçi'yi öldüren devlet değil, devletsizliktir!" diye konuştu.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"ALLAH HEPİMİZE BÖYLE ONURLU BİR ÖLÜM NASİP ETSİN"

"Allah hepimize böyle onurlu bir yaşam ve ölüm nasip etsin. Önemli olan nasıl öldürüldüğümüz değil nasıl yaşadığımızdır Bizler her saniyemizi halkımızın değerlerine kutsallarına bağlılıkla geçireceğiz. Sayın Elçi böyle demişti. Elçi, son saniyesine kadar barışı ağzından eksik etmedi. Onun mirası budur, bizler topraklarımızda çok acı gördük; kan gördük; savaşlar gördük. Her gün cenazeler kaldırdık, morg kapılarında büyüdük. Bunu bir kader olarak kabul etmedik, elbet topraklarımıza barış gelecek. Bunda ısrarcı olacağız, Elçi'nin son sözleri bizim de sahipleneceğimiz barış bayrağıdır. Kan, savaş, ölüm istemedik. Topraklarımızda özgürce yaşamak istedik.

Gerçekler yakıcıdır ama birilerinin söylemesi gerekir, hakikati gizleyerek hiçbir yere ulaşamayacağımızı bilenlerdi Elçi, bedel ödemek gerekir. Koşullar ne olursa olsun cesur olmayı gerektirir, rüzgarın estiği yola göre değil, her koşulda bedel ödemeyi gerektirir.

"ELÇİ, YATAĞINDA YASTIĞINDA ÖLMEYECEĞİNİ BİLENLERDENDİ"

Elçi, yatağında yastığında ölmeyeceğini bilenlerdi. Hepimiz böyle çıkmadık mı yola? Çocuklarımız torunlarımız yataklarında rahat ölsünler diye canımızı ortaya koyduk, bizi yıldıramazlar böyle.

"EŞİNİN DEDİĞİ GİBİ ONBİNLERCE FAİLİ MEÇHUL KARŞILAYACAK"

Sevgili eşinin de belirttiği binlerce onbinlerce faili meçhul karşılayacak. Hepsi çok tanıdık, hikayeleri aynı. Tıpkı Kürdistan toprakları gibi acılıdır yaşam öyküleri. Her birinin yaşam öyküsü acı tarihi, topraklarımızın tarihiyle aynıdır.

"SENİ ALLAH'A EMANET EDİYORUZ"

Seni Allah'a emanet ediyoruz. Çok şükür ki yüzbinlerce dostumuz var, Kürt ile Türk ile demokrasiye inanan yüzbinler bugün arkandan ağıt yakıyor.

"BU DEVLET HİÇBİR ZAMAN HEPİMİZİN DEVLETİ OLMADI"

Bu siyasi cinayetin tam olarak aydınlanacağından şüphemiz var. Haklı şüphemiz var, geçmişte o kadar çok yaşandı ki topraklarımızda benzer acılar yaşandı. Hiçbirinin arkasından failler yakalanacak diye içimiz rahat uğurlayamadık. Çünkü bu devlet hiçbir zaman hepimizin devleti olmadı. Herkes devleti kendi mülkü gibi kullandı.

"TAHİR'İ ÖLDÜREN DEVLET DEĞİL, DEVLETSİZLİKTİR"

Hepimizin olsun diye, ortak yönetim olsun diy eçok uğraştık; uğraşıyoruz. Ama Kürt halkı şunu iyi biliyor; Tahir'i öldüren devlet değil, devletsizliktir. Çünkü biliyoruz ki bugün barış elçisi başkanımızın arkasından 'oh olsun' diyen on milyonlar da var. Ankara'da bu acıyı yüreğinde hissetmeyen bir yönetim, anlayış var. Nasıl bizim yönetimimiz diyebiliriz. Acıda bile ortaklaşamayan bir toplumu nasıl bir arada tutabiliriz.

"GÖZÜN ARKADA KALMASIN"

Tahir Başkanın mirası emaneti yükü ağırdır, ama halkımız bu ağır yükü taşırken tarihi sorumluluğu unutmayacak. Biz bu özgürlük kervanını varması gereken yere ulaştırana kadar herkesle ortak mücadeleyi büyüterek yürüteceğiz. Gözün arkada kalmasın, böyle olmasını istemezdik."

İlgili Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (449)

lozyaMobil-ANDROID:

Helal be selo başkan sen çok yaşa

60
76
yanıtYanıtla
???Mobil-ANDROID:

sen DEVLETİ devlet görmüyorsan körsen sorun sendedir

110
13
yanıtYanıtla
gardasim:

yuce mevlam askerlerimizi korusun devletimize zeval vermesin şehitlerimizin mekani cennet olsun ailelerine rabbim sabir versin

100
18
yanıtYanıtla
TERÖRİST PKK.:

TAHİR''İ ÖLDÜREN PKK''DIR VE CENAZE TÖRENİ DÜZENLEYİP TİMSAH GÖZYAŞLARINI DÖKEN DE PKK''!DIR. . . . BUNU HEPİNİZ BİLİYORSUNUZ. . . DİLİNİZ DE ''''BARIŞ'''' KELİMESİ VAR AMA SİZİN KALBİNİZ DE VE BEYNİNİZ DE ''''SAVAŞ'''' OLARAK ALGILANIYOR. . .

82
32
yanıtYanıtla
Turkey:

Devlet in en buyuk sucu sizi meclise sokmak

69
36
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

arkadaş bu teröristleri haber yapmayın.

66
33
yanıtYanıtla
turhan:

Suç o devletin ki; senin. . .

74
23
yanıtYanıtla
samsunlu:

kardeşlerim tahir elçiyi pkk öldürdü canlı canlı izledik.

67
28
yanıtYanıtla
eko1023:

Demirtaş doğru demiş. bize de amin demek düşer.

43
46
yanıtYanıtla
PALULU:

BEĞENEMEDİYSEN ÇIK GİT İSRAİLE. SEVSENDE SEVMESENDE BU. . .

72
15
yanıtYanıtla
Tüm 449 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title