Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Güncelleme:

Bağlar ile Zorgeçit köylerinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Erbaş İbrahim Yıldız, toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Bağlar ile Zorgeçit köylerinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Erbaş İbrahim Yıldız, memleketi Yerköy'de toprağa verildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Vali Abdulkadir Yazıcı, cenaze töreni öncesi Karaşar Mahallesi'ndeki şehidin baba evine giderek, şehidin babası Halil Yıldız ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Cuma namazından sonra Yerköy İstasyon Meydanı'nda kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Yerköy Şehitliği'ne götürüldü.

Kadın subayların tören boyunca elinden tuttuğu şehidin annesi Sema Yıldız, törene gelenleri "ağlamayın" diye uyardı. Şehidin kardeşi Faik Yıldız'ı da arkadaşları teskin etti.

Cenaze töreni sırasında vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösteren sloganlar attı. Törene katılan bir grup kadın da ellerindeki bayraklarla terör örgütüne tepki gösterdi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktar, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Erbaş İbrahim Yıldız'ın cenazesi, saygı atışı yapılmasının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Yıldız Bekir Bozdağ Hakkari Yozgat Politika Güncel Haberler

title