Haberler

Şehitler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde Terör Örgütü PKK Üyeleri Tarafından Döşenen Mayının Patlaması Sonucu Şehit Olan Piyade Onbaşı Onur Ayaydın'ın Cenazesi İstanbul'da, Şehit Piyade Onbaşı İsa Keskin'in (21) Cenazesi İse Samsun'un Vezirköprü İlçesinin Narlısaray Mezarlığında Toprağa Verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Onur Ayaydın'ın cenazesi İstanbul'da, şehit piyade onbaşı İsa Keskin'in (21) cenazesi ise Samsun'un Vezirköprü ilçesinin Narlısaray mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Piyade Onbaşı Ayaydın'ın naaşı, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nin morgundan alınarak askerler eşliğinde Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi Gazi Kemal Caddesi üzerindeki evlerinin önüne getirildi. Şehit Ayaydın'ın cenazesi ardından Ataköy 5. Kısım Camisi'ne gönderildi.

Bu arada, şehidin evinin bulunduğu 4 katlı binaya Ayaydın'ın asker olarak çekilen büyütülmüş bir fotoğrafı asıldı.

Şehit Ayaydın'a hitaben, ''Gözünü kırpmadan gitti görevine/ Geri dönecekti elli gün içinde/ Ölmedi bekliyor vatanı nöbette/ Şehidim izliyor şu an gökyüzünde'' yazılan bir şiirin yer aldığı büyük bir pankartın da evin bulunduğu binaya asıldığı görüldü.

Ayaydın'ın evinin bulunduğu cadde üzerindeki evler ve sokakların da vatandaşlar tarafından dev Türk bayrakları ile donatıldığı görülürken, burada toplanan binlerce kişi Türk bayrakları taşıyarak ''Hepimiz askeriz, şehit olmak isteriz'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı.

Onuncu Yıl Marşı'nı okuyan kalabalık, cenazenin buradan ayrılmasıyla Ataköy'deki camiye gitti.

Şehit Onur Ayaydın için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti düzenlenen törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan anne Nagehan Ayaydın, oğlu ile şehit olmadan iki gün önce telefonla konuştuğunu söyledi. Neler konuştukları sorulan Ayaydın, ''Ah yavrum onu hiç sormayın. 'Yağmur yağıyor anne, buralar çok güzel' dedi. Ben de 'Oğlum hiç mi yeşillik görmedin?' dedim. 'Hayır anne buradaki çok güzel' şeklinde cevap verdi bana'' diye konuştu.

Baba Zafer Ayaydın da tek erkek evlatlarını şehit verdiklerini dile getirerek, ''Rabbim bizi seçti, buna da şükür. Biz evladımızı vatanla evlendirdik. Çok gururluyuz. Dimdik durup, kimseyi sevindirmeyeceğiz. Bizi yıkamayacaklar. Askerdeki bütün evlatlar arkamızda. Bozulmamış olan tek kurumumuz olan ordumuz arkamızda'' diye konuştu.

Onur Ayaydın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

-ŞEHİT ONBAŞI KESKİN DE TOPRAĞA VERİLDİ-

Şemdinli'de terör örgütü PKK üyelerince döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan piyade onbaşı İsa Keskin'in (21) cenazesi ise Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in de katıldığı törenle toprağa verildi.

Şehit Piyade Onbaşı İsa Keskin'in cenazesi ise Samsun'a getirildikten sonra ailesinin yaşadığı Vezirköprü'ye bağlı Narlısaray Beldesine götürüldü.

Narlısaray Merkez Camisi'ne taşındı. Kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığına götürülen cenaze buradaki şehitlikte defnedildi.

Cenaze törenine şehit Piyade Onbaşı İsa Keskin'in ailesi ve yakınları ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title