Haberler

Şehit Üsteğmenin Acısı Yozgat'a Düştü

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde askeri birliğe teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda şehit düşen Yozgatlı Üsteğmen Murat Bek'in resmi nikah kıyılan ve düğün hazırlığı yaptığı eşi Saniye Bek'e acı haber verildi.

ÜNİVERSİTELİ EŞİNE HABER VERİLDİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde askeri birliğe teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda şehit düşen Yozgatlı Üsteğmen Murat Bek'in Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf öğretmenliği 3'üncü sınıfta okuyan, resmi nikah kıyılan ve düğün hazırlığı yaptığı eşi Saniye Bek'e acı haber, kaldığı Çayeli İlçesi'ndeki yurt binasında verildi.

Çayeli İlçesi'ndeki Ahmet Mesut Yılmaz Kız öğrenci yurdunda kalan Saniye Bek'e acı haberi Rize İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ile Çayeli Belediye Başkanı AK Partili Rıza Çakır verdi. Sağlık görevlilerinin de bulunduğu sırada haberi alan acılı eş Saniye Bek'in sinir krizi geçirdiği belirtildi. Saniye Bek, bir psikolog ve öğrenci arkadaşları ile Rize Üniversitesi'nce tahsis edilen araçla Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne gönderildi.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, yaptığı açıklamada hain saldırılar sonucu aralarında üniversitelerinin öğrencisi olan Saniye Bek'in de eşi olan Üsteğmen Murat Bek ile güvenlik görevlilerinin şehit edilmesinin kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, şöyle dedi:

"Ülkemizin son yıllarda birçok alanda yapmış olduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkma atılımlarını, istikrarlı büyümesini, huzur ve kardeşlik ortamının yeniden güçlenmesi ve özgürlük alanlarının genişletilmesini istemeyen harici ve dâhili düşmanlar ve onların uzantıları tarafından, son derece haince ve insanlığa sığmayan terör belasına destek vermek suretiyle milletimizin moral ve motivasyonunu engellemek isteyenlerin planladığı hain saldırıları kınıyor, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatımı ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz."

- Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title