Haberler

Şehit Piyade Asteğmen Uzun Toprağa Verildi

Şırnak'ta Yola Döşenen Mayının Patlaması Sonucu Ağır Yaralanan ve Tedavi Gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) Dün Şehit Olan Piyade Asteğmen Mesut Uzun, Trabzon'un Araklı İlçesinde Düzenlenen Törenin Ardından Toprağa Verildi.

Şırnak'ta yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) dün şehit olan Piyade Asteğmen Mesut Uzun, Trabzon'un Araklı ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Araklı Kaymakamlığı önündeki törene, Uzun'un ailesi ile Trabzon Valisi Nuri Okutan, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan, Trabzon Alay Komutanı Albay Ali Öz, Trabzon Emniyet Müdürü Arif Akkale, CHP Trabzon Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Şevket Arz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Okutan ve Tuğgeneral Uçkan'ın yaptıkları konuşmaların ardından Uzun'un cenazesi, Araklı Küçük Camisi'nde öğle vakti kılınan namazdan sonra Turnalı köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları taşırken, ilçedeki ev ve iş yerlerine de Türk bayrakları asıldı.

Terör örgütü PKK'yı lanetleyen dövizler taşıyan vatandaşlar, sloganlar eşliğinde bir süre cenazenin ardından yürüdü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title