Haberler

Şehit Korucuya Hüzünlü Veda

Bitlis'in Çeltikli köyü yakınlarındaki Sehi Ormanları mevkiinde PKK'lı teröristlerle dün çıkan çatışmada şehit olan köy korucusu Reşit Akar için tören düzenlendi.

Bitlis'in Çeltikli köyü yakınlarındaki Sehi Ormanları mevkiinde PKK'lı teröristlerle dün çıkan çatışmada şehit olan köy korucusu Reşit Akar için tören düzenlendi. Törende konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Dünya durdukça şehitlerimizin sayesinde başımız dik, bayrağımız gönderde, milletimiz mutlu ve refah içinde yaşayacaktır" dedi.

Şehit korucu 52 yaşındaki Reşit Akar'ın cenaze namazı Hüsrevpaşa Mahallesi Beş Minare Camii'nde kılındı. Cenaze namazının ardından Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Şehit Korucu Akar'ın öz geçmişinin okunmasından sonra Vali Nurettin Yılmaz konuşma yaptı. Bitlis'in yine bir gurur ve şeref günü yaşadığını belirterek, "Bir toprağı vatan yapan onun üzerindeki eserlerinizdir. En büyük eserlerimiz de verdiğimiz şehitlerimizdir. Şehitlerimizin aziz kanları ile suladığı bu vatan parçası dünya var olduğu müddetçe Türk ulusunun en şerefli parçalarından biri olarak anılacak ve dünya durdukça da bu yurt bizim yurdumuz kalacaktır. Köy korucularımız, Mehmetçiklerimiz, polislerimiz, öğretmenlerimiz her yaştan her meslekten çiftçimiz, köylümüz bu toprağa kanını verdi, canını verdi. İstiklal Marşı'nın vasiyetini millet olarak bugüne kadar getirdik. Bundan sonra da korkmadan yılmadan cesaretle yerine getireceğiz. Şerefli Bitlisliler, şerefli Türk milleti, görüyorum ki, başınız dik. Görüyorum hepiniz vatan müdafası için 2 gündür bizlere gelip, gönüllü köy korucuları ile birlikte çatışmaya gitmeyi teklif ediyorsunuz. Bu vatana sahip çıkmanın ıspatıdır. Sizleri tebrik ediyorum. Dünya durdukça şehitlerimizin sayesinde başımız dik, bayrağımız gönderde, milletimiz mutlu ve refah içinde yaşayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından edilen dualarla Şehit Korucu Reşit Akar'ın cenazesi toprağa verilmek üzere helikopterle Mutki İlçesi İkizler Köyü Uğur Mezrası'na götürüldü.

Bu arada Bitlis Valiliği yaptığı yazılı açıklamada 2 günden beri devam eden çatışmalarda 15 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini, 3 geçici köy korucusunun yaralandığını, 1 geçici köy korucusunun da şehit olduğu bildirdi.

ÖÇ-(FE/AAA) - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title