Haberler

Şehit Komando Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Van'ın Çatak'ta şehit olan Jandarma Komando Er Doğan Göçer, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'nde toprağa verildi.

Van'ın Çatak İlçesi'ndeki Körkül Vadisi'nde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Doğan Göçer, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'nde kılınan namazın ardından, doğum yeri olan Tepedoğan Köyü'nde toprağa verildi.

Şehit komando er Doğan Göçer'in canezesine İstanbul'da oturan babası Osman, büyüten üvey annesi Fatma Göçer, 4 yaşından beri göremediği, sadece geçen yıl kurban bayramında bir kez telefoda sesini duyduğu Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi Babayağmur beldesinde oturan öz annesi Ayfer Tufan, kardeşleri, yakınları, akrabaları, Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Yarti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Saygı duruşu ve şehit askerin özgeçmişinin okunması ile başlayan cenaze töreninde Yozgat Jandarma Komutanlığı adına konuşan Personel Binbaşı Bülent Damar, "Bu hainler terör saldırıları ile aziz millet, kahraman Türk askeri karşısında hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır" dedi.

Cenazeye katılan vatandaşlar PKK'ya lanet yağdırıp, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye haykırdı. Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, kıldırdığı cenaze namazının ardından cemaatten şehit asker için hellallik istedi. Tüm cemaat hep birlikte 'helal olsun' diye karşılık verdi.

Cenazede, şehit komando er Doğan Göçer'in kız kardeşi 16 yaşlarındaki Aliye Göçer kendisini yere atıp sinir krizi geçirirken, "Ağabeyim ölmedi, birazdan gelecek, siz bana yalan söylüyorsunuz" diye feryat etti. Aliye Göçer, sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınarak sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehit asker Doğan Göçer'i 4 yaşından itibaren büyütüp, dünyaya getirdiği diğer 4 çocuğundan ayırt etmeyen Fatma Göçer ise cenazede "Oğlumu bana gösterin" diyerek göz yaşı döküp, feryat etti. Şehit Doğan Göçer'i doğumundan 4 yıl sonra eşinden boşandığı için bir daha göremeyen öz annesi Ayfer Tufan ise cenazede omuzuna astığı Türk bayrağı eşliğinde tören alanının farklı bir köşesine çekilip, göz yaşlarını içine akıttı.

Şehit asker Doğan Göçer'in naaşı namazın ardından cenaze aracına konularak, doğum yeri olan Tepedoğan Köyü'ne götürülüp toprağa verildi. - Yozgat / Sarikaya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title