Haberler

Şehit Çil'in 2 Aylık Eşi: Ağlayarak O Şerefsizleri Sevindirmem, Güçlüyüm, Ağlamayacağım

Şehit ÇİL'İN 2 AYLIK EŞİ.

Şehit ÇİL'İN 2 AYLIK EŞİ: AĞLAYARAK O ŞEREFSİZLERİ SEVİNDİRMEM, GÜÇLÜYÜM, AĞLAMAYACAĞIM

Ömer KOÇ- Lütfi YIKAN/AFŞİN (Kahramanmaraş), DHA) - Hakkari'de terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş 24 yaşındaki Hakan Çil'in 2 aylık eşi Fatma Çil, cenaze töreni için hemşire olarak görev yaptığı İstanbul'dan Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne geldi. Fatma Çil kendisini karşılayan babası İhsan Çil'e sarılıp, "Ben ağlayarak o şerefsizleri sevindirmem. Güçlüyüm ağlamayacağım" diye haykırdı.

19 Haziran'da Afşin'de yapılan düğünle evlenen Fatma Çil, Beycehiz Mahallesi Binboğa sokaktaki cenaze evine bir minibüsle geldi. İki ay önce gelin olan Fatma Çil, minibüsten iner inmez kendisini karşılayan babası İhsan Çil'e sarıldı. "Baba Hakanım ölmedi. Hakanım ölmez, bırakmaz beni" diyen Fatma Çil, fenalık geçirdi. Şehidin baba ocağında görev alan sağlık ekibi Fatma Çil'e müdahalede bulundu. Bir süre sonra kendine gelen Fatma Çil, "Ben güçlüyüm, ağlamam ben, ağlamayacağım. Onların adı şerefsiz, Hakanımın adı şeref" diye tepkisini dile getirdi. Çil ailesi ise şehidin ardından ağıtlar yakıp, gözyaşları döktü.

Şehidin halası Saniye Çil ise "Bugün Hakanımın günü. Yiğidimin, şehidimin günü. Halan ölsün kuzum. Şehitlerimizin günü bugün. Onlar bizim kalbimizde. Hakanım bizim kalbimizde ölmedi. Hakanım, fidan boylum yaşıyor" diye ağıt yakması yürekleri dağladı.

Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatıldı. Gelinini ziyaret etmek için İstanbul'da bulunan baba İbrahim Çil, sabah saatlerinde evine geldi. İbrahim Çil'i dünürü ve akrabası İhsan Çil teselli etmeye çalıştı. Damadının şehit olduğu haberiyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyleyen İhsan Çil, "Kendisiyle haftada bir görüşüyorduk. 3 gün önce yine orada bir patlama olmuştu. O zaman kendisini aradım 'Yavrum kendine dikkat et' dedim. Yüreğimiz yandı. Yok mu bunun bir çaresi? Artık teröristler evimize gelerek bizi vuracak duruma geldiler. Yok mu bunun etkin bir çaresi?" diye konuştu.

CENAZE TÖRENİ CUMA NAMAZINDAN SONRA

Şehit Hakan Çil'in cenazesi, öğle saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağıyla Kahramanmaraş Havaalanına getirildi. Uçaktan alınan şehidin cenazesi askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra toprağa verileceği Afşin'e götürülmek üzere ambulansa konuldu. Şehidin cenazesini karşılamaya gelen Hakan Çil'in ağabeyi İrfan Çil, "Hani komutanım, kardeşim nerede? Bana kardeşimi gösterin" diyerek gözyaşı döktü. Güçlükle ayakta duran ağabey İrfan Çil, şehidin cenazesinin bulunduğu ambulansa bindi.

İrfan Çil'in kardeşinin şehit haberini aldığında başını kapıya vurarak yaralandığı belirtildi. Karayolu ile Afşin'e götürülen şehit Hakan Çil, Afşin Ulu Camii'nde cuma namazının ardından düzenlenecek törenle toprağa verilecek. - Kahramanmaraş / Afsin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title