Haberler

Şehit Ateşi Amasya' ya Düştü

Güncelleme:

Kato Dağı'nda düzenlenen operasyonda şehit olan 22 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın acı haberi memleketi Amasya'nın Taşova İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.

Şırnak' TAN TAYİN OLDUKTAN SONRA EVLENECEKTİ

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki saldırının ardından Kato Dağı'nda düzenlenen operasyonda şehit olan 22 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın acı haberi memleketi Amasya'nın Taşova İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu. Amca Ayhan Çolak, Sözlüsü yoktu ama Şırnak'tan tayin olduktan sonra evleneceğini söylemişti. Şimdi cenazesi geliyordiyerek ağladı.

Geçen Pazar günü Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı. Bu saldırının ardından Kato Dağı'nda terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda dün gece şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'un acı haberi Taşova İlçesi Esençay Beldesi'nde yaşayan ailesini gözyaşına boğdu. Çiftçilikle geçinen 2 çocuk babası 51 yaşındaki Nevzat Çolak haber üzerine gözyaşlarını tutamadı. 27 yaşında bir oğlum daha var. Murat'ta bu vatan için feda olsun diyerek terör örgütüne lanetler yağdırdı. 46 yaşındaki anne Muradiye Çolak'da baygınlık geçirince sağlık ekipleri hemen müdahale etti.

ŞIRNAK'TAN TAYİN OLUNCA YUVA KURACAKTI

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın yaklaşık 7 ay önce atandığını söyleyen amcası öğretmen 46 yaşındaki Ayhan Çolak, O bizim canımızdı. Bu vatan için son nefesini verdi. Bize hep 'Şırnak'tan tayin olduktan sonra evlenip, yuva kuracağım' diyordu. Sözlüsü yoktu ama yuva kurması nasip olmadı. Yaklaşık 1 ay öncede izine gelip bizlerle güzel günler geçirmişti dedi.

SON GÖRÜŞMESİNİ BABASI İLE YAPTI

Bu arada dün öğle saatlerinde babasıyla konuşan şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın ailesine, Ben iyiyim, Herşey yolunda. Birazdan operasyona gidiyoruz. Dönünce yine sizi ararım dediği belirtildi. Amca Çolak, kendilerinin de hep tedirgin olduklarını, onun 'Operasyona gideceğiz' sözünün ardından hep içlerinde bir sıkıntı olduğunu da söyledi.

KOMŞULARI TEPKİLİ

Öte yandan acı haberin ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın yaşadığı eve akın eden komşularından 35 yaşındaki Kıymet Kara, BDP'lilere tepki gösterip, Teröristleri kucaklıyorlar. Ama orada Muradiye Abla'nın içi yanıyor. Yüreği yanıyor. Anne- baba büyütecek. Lanet teröristler vuracak. Bu çocuk yoksullukla yetişti. Onlar zengin evladı değildi. Bu terörü artık bitirin diyerek tepkisini gösterdi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın bugün İkindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Taşova İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tanju Çolak Kato Dağı Taşova Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title