Haberler

Şehit Ağabeyinden Ders Gibi Sözler!

Güncelleme:

Nusaybin'de yola döşenen mayını imha ederken şehit düşen astsubayın ağabeyinin sözleri yürekleri dağladı.

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak'ın Cizre ilçesi arasındaki İpek Yolu üzerine PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği bombanın etkisiz hale getirilmesi sırasında infilak etmesi sonucu şehit olan 35 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Göl, gözyaşları içerisinde Elazığ'da toprağa verildi. Şehit eşi Canan Göl'ün "Aşkım gitme, beni bırakma" sözleri yürekleri dağladı.

Şehidin güvenlik görevlisi olan ağabeyi Cengiz Göl ise "Ben bir Kürdüm, Kürtlüğümle gurur duyuyorum. Bu yaşıma kadar devletimden ayrımcılık görmedim. Ayrımcılığı yapan diğer insanları şiddetle kınıyorum. Onlar bizim üzerimizden oyun oynuyorlar. Selahattin Demirtaş'a seslenmek istiyorum, ben Kürdüm, bununla da gurur duyuyorum. Kardeşim canını verdi, ben de veririm, ne yapmak istiyorlar?" dedi.

"HÜR YAŞARIM, HÜR KALIRIM"

Şehidin cenaze namazı önceki şehit cenazelerinde çıkan olaylar nedeniyle merkezde bulunan İzzetpaşa Camisi yerine 2. Harput Caddesi üzerinde bulunan Onurlar Camisi'nde kılındı. Cenazenin camiye getirilmesiyle birlikte şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Anne Hüsniye Göl, "Ben hainleri sevindirmiyorum, ağlamıyorum. İki oğlum daha var. Hür yaşarım, hür kalırım. Canım feda olsun" dedi. Anne Hüsniye ve şehidin eşi Canan Göl, güçlükle ayakta durmaya çalışırken, şehidin tabutuna sarılarak ağladılar.

"BUGÜN BENİM BAYRAMIM"

Şehidin sanayide çalışan kardeşi Engin Göl metanetini koruyarak, "Vatanımız sağ olsun, bir kardeşimiz gitti. Üç kardeş daha buradayız. Vatanımız için çarpışırım. Biz onları sevindirmiyoruz, ağlamıyoruz. Alnımız dik. Üzülmüyor, ağlamıyorum, bugün benim bayramım" diye konuştu.

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A SESLENMEK İSTİYORUM.... BEN KÜRDÜM, YAŞASIN TÜRK DEVLETİ, TÜRK İNSANI"

Şehit astsubayın bir bankada güvenlik görevlisi olan ağabeyi Cengiz Göl, büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Yalnız doğudaki, güneydoğudaki ve Türkiye'deki bütün insanlarıma, kardeşlerime seslenmek istiyorum. Ben bir Kürdüm, Kürtlüğümle gurur duyuyorum. Yalnız ben bu yaşıma kadar devletimden ayrımcılık görmedim. Ayrımcılığı yapan diğer insanları şiddetle kınıyorum. Onlar bizim üzerimizden oyun oynuyorlar. Onların çocuklarının hepsi, yurtdışındalar, altlarında cipler, yaz tatillerinde yurt dışındalar, onlar dediğim, bizim bu ayrımcılığı yapan, bizim içimize nifak sokanları söylüyorum. Selahattin Demirtaş'a seslenmek istiyorum, ben Kürdüm, bununla da gurur duyuyorum. Kardeşim canını verdi, ben de veririm, ne yapmak istiyorlar? Bakın kardeşim astsubaylık yaptı. TRT Şeş diye bir kanal açıldı, her yerde dilimizi kullanıyoruz. Hiç utanmıyorlar mı, bizim vergimizle maaşını alıyor? Bizim Kürt insanlarımız neden görmüyorlar? Gözlerini açsınlar, dağdaki insanlara da sesleniyorum. Kim başkaldırırsa o da cihat etmiş olur. Herkes sesini yükseltsin. Kaç kişiler ki, bizim Türk insanı kadar, mütevazı, hoşgörülü, Laz'ı Çerkez'i içinde barındıran başka millet yok. BDP'ye sesleniyorum, gönüllerince eğleniyorlar, keyifleri yerinde ama olan bu gençlere oluyor. Dağdaki insanlara da üzülüyorum. Kandırılmasınlar. Bizim bir tek bayrağımız, bir İstiklal Marşımız var, Rabbim bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Dinimizde ırkçılık, milliyetçilik var mı? Peygamberimiz de Arap'tı. Artık uyanın. Provokatörlük yapmasınlar, kimse birbirine taş atmasın. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkese teşekkür ederim. Bizimle arayıp konuştular. Herkese teşekkür ederim. Biz kendimizi sahipsiz hissetmedik. Ben ama değilim ki, yaşasın Türk devleti, yaşasın Türk insanı" dedi.

Şehidin amcası da, cenaze törenine katılan askeri, komutanları göstererek, "bunları çekin, bunlar kahramanlar" diyerek, askerleri alkışladı.

Şehidin eşi Canan Göl'ün "Aşkım gitme, beni bırakma" sözleri yürekleri dağladı. Törenin ardından top arabasıyla şehitliğe getirilen Coşkun Göl, burada son yolculuğuna uğurlandı. Bu sırada fenalaşan şehit eşi Canan Göl'ü yakınları teselli etmeye çalıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Nusaybin Şırnak Mardin Politika Güncel Haberler

title