Haberler

    Sedanların Savaşı Başlıyor

    HT Gazete otomotiv editörü Hakan Özenen'in köşe yazısı.

    Volksvvagen Jetta' nın gördüğü büyük ilgi ve ulaştığı satış rakamları da gösterdi ki, Türkiye' de her ne kadar kompakt hatchback pazarı her geçen gün büyümesini sürdürse de, dünyanın önde gelen markaları Türkiye' de 'orta' olarak anılan, aslında C ya da kompakt sınıf olarak kabul edilen sınıfa yeni ürünler sunmaya hazırlanıyorlar . Gelişmekte olan pazarların alıcı olarak ortaya çıkması, daha düne kadar her türlü pazara yeni model 'dikte' etmeye alışmış olan Avrupalı üreticileri, yeni müşterilere kulak vermeye zorladı. Çünkü kendi pazarları uzun sürecek gibi görünen derin bir uykuya daldı. Bu yeni müşteriler ise Avrupalıların aksine tek başlarına değil kalabalık yaşıyor. Otomobili sadece bir yerden bir yene ulaşmanın aracı değil, hem ulaşım, hem prestij, hem nakliye aracı olarak görüyor. Üstelik bütün bu özellikleri bir araç üstünde istiyor. İşin ilginci ise bu yeni müşterilerin bulunduğu ülkelerin yönetimleri vergiler konusunda hiç de insaflı değiller. Bu durumda üretici markalar yeni müşterileri önce minareden atıp, sonra bir de aşağıya inip yakalamak zorunda. Önümüzdeki uzunca bir dönemde bunu yapabilen markalar başarılı olacak, diğerleri ise öyle görünüyor ki, yarışta gerilere düşecekler. Bu yıl PSA yani Peugeot ve Citroen birer yeni kompakt sedan sunacaklar pazara. Bu araçların asıl pazarı Çin ama Türkiye' de o pazara benzer özellikler gösterdiği için Türkiye de önemli. Tıpkı Türkiye gibi Rusya pazarı da öyle. Opel yeni Astra'yı pazara sunarken, Avrupalı tüketicilerin sedan yerine Station VVagon tercih ettiğini, o yüzden sedanın üretilmesini düşünmediğini söylemeye getirmişti. O zaman belki haklı olabilirdi ama bugün değil. Asyalı tüketiciler sedan istiyor, Opel' in Astra sedanı yaz aylarında geliyor. Volksvvagen' in Jetta' nın başarısı ortada. Ancak grup rakiplere pay kaptırmamak için bir de Skoda için bir sedan üretti. Pek yakında Rapid adıyla bu sedan da piyasa da olacak. Bu araçları satmaya hazırlananlara küçük bir hatırlatma yapmak isterim . Türkiye' de bu rekabetin en güçlü tarafının bu sınıfta bir aracın Türkiye ' de üretilmesini isteyen hükümet olduğunu akıllarından hiç çıkarmasınlar !

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Türkiye Astra Opel Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title