Haberler

Sazlı Sözlü 'Nardugan' Kutlaması

Bodrum'daki 6'ncı Nardugan Kültür Etkinlikleri'nde, sahilde yaktıkları ateşin etrafında halay çekenler dilek ağacını renkli bezlerle donattı.

Bodrum'daki 6'ncı Nardugan Kültür Etkinlikleri'nde, sahilde yaktıkları ateşin etrafında halay çekenler dilek ağacını renkli bezlerle donattı.

Peynirçiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği ve Bodrum Belediyesi işbirliğinde, 20- 21 Aralık tarihlerinde düzenlenen 6'ncı Nardugan Kültür Etkinlikleri kapsamında Gündoğan plajında şenlik ateşi yakıldı. Peynirçiçeği Müzik Grubu, solist Tomur Kaş eşliğinde 1970'lerden günümüze Türk Sanat Müziği eserleri ile etkinliğe katılan yaklaşık 500 kişiye eğlenceli anlar yaşattı. Bodrum'da yaşayan yabancıların da katıldığı etkinlikte yakılan dev ateş etrafında halay çekildi, dans edildi. Etkinliğe katılanlar sahildeki nar ağacına rengarenk bezler bağlayarak dilek tuttu.

4 BİN YIL ÖNCEKİ İNANÇ

Sanat yönetmeni Mehmet Ali Gevrek yönetiminde İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu müzikal gösteri sundu. Peynirçiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, Etkinliğin 4 bin yıl önce Altaylar'da yaşayan Türklerin inançlarına göre günlerin uzamaya başlaması nedeniyle düzenlendiğini söyledi. Sema Höcek, unutulmaya yüz tutan bir Türk geleneğinin yeniden canlandırıldığını belirterek şöyle dedi:

"Amacımız binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelen ve unutulmaya yüz tutan bir geleneği gelecek nesillere aktarmak. Şenlik ateşi kokteyl, konser ve Orta Asya'ya bizi götürecek dans performansının sergileneceği etkinlikler, yeni yıl öncesinde ilçemize renk ve heyecan getirdi. Katılımın da yüksek olması çok sevindirici, geleneksel değerlerimizi kültür ve sanat etkinlikleri ile unutturmamaya çalışıyoruz." - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gündoğan Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title