Haberler

Sayın Yazıişlerine Not...

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Muğla ve Antalya mitinglerinden Ankara'ya dönen parti otobüsünün Afyon'daki mola yerinde parti marşı çalması üzerine Emniyet Müdürlüğü'nün önüne çekildiğini, otobüsün önüne asılmış olan Türk bayrağının da "Bayrağı sadece devlet kurumları takabilir" gerekçesiyle polisler tarafından söküldüğünü bildirdi. İscehisar Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ise ilçede bir mola yerinin bulunmadığını, vatandaşlardan gelen gürültü şikayeti üzerine otobüsün Emniyet Müdürlüğü'ne çekildiğini, bayrağın, otobüsün plakasını kapattığı için söküldüğünü belirtti.

Pamukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada dün HEPAR'ın Muğla ve Antalya mitinglerinden Ankara'ya dönmekte olan seçim otobüsünün Afyon'un İscehisar ilçesinde mola verdiğini, durulan yerde parti marşı çalındığı için iki polis tarafından uyarı yapıldığını ve partililerin müziği kestiğini, ardından bir trafik polisinin geldiğini ve 62 TL ceza kestiğini belirtti. Buraya kadar her şeyin yasal prosedür çerçevesinde işlediğini ancak daha sonra partilerine karşı "hasmane" tavırların başladığını savunan Pamukoğlu, parti otobüsünün polislerce İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önüne çektirildiğini, daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle parti otobüsünün önüne asılı olan Türk Bayrağının polislerce "Bayrağı sadece devlet kurumları takabilir" gerekçesiyle söküldüğünü anlattı. Pamukoğlu, İscehisar Emniyet Müdürü'nün partililere "Bunları buradan gönderin, ilçede iftar da yapmasınlar" dediğini öne sürdü.

İlçeden ayrılmalarının ardından parti sorumlularının kendisini arayarak durumu rapor ettiğini, ilçe kaymakamı Yaşar Güneş'ten bilgi almak istediğinde Güneş'in kendisiyle görüşmekten kaçındığını kaydeden Pamukoğlu, "İlçede olup biten her şeyden hukuken ve idareten sorumlu olan Afyon İscehisar Kaymakamı Yaşar Güneş ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit hakkında parti avukatlarınca hukuki işlem başlatılmıştır. Bu iki şahıs hakkında işlem yapılmak ve sonucunun parti Genel Merkezine bildirilmesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı'na resmi yazı yazılmıştır" dedi.

ANKA'nın ulaştığı İscehisar Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ise İscehisar'da bir mola yeri olmamasına karşın HEPAR otobüsünün plakası bayrakla örtülü halde marşlar çalarak ilçeye girdiğini, gelen şikayetler üzerine otobüsün Emniyet Müdürlüğü'ne çekildiğini ve plakayı örten bayrağın çekildiğini, bayrak taşıyacak araçların belli olduğunu ifade etti. Yiğit, "Biz müdahale etmemiş, onları Emniyet'in önüne almamış olsaydık belki daha olumsuz şeyler olurdu" dedi.

Kendisine atfedilen "Bunları buradan gönderin, ilçede iftar da yapmasınlar" ifadelerinin de doğruyu yansıtmadığını bildiren Yiğit, "Otobüsle çarşı içine tekrar girilmesin, iftar yapacaklarsa resmi araçlarla yardımcı olun" talimatı verdiğini kaydetti. Yiğit, bahsettiği ifadelerin kayıtlarının da mevcut olduğunu belirtirken HEPAR'lıların konuyla ilgili adli ve idari mercilere başvurabileceklerini dile getirdi.(ANKA)

(HH/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title