Haberler

Saü'den Örnek Çalışma

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri 5 gün boyunca, sokakta su, mendil, simit ve yara bandı satarak, sokakta çalışan çocukların yaşam koşullarına dikkat çekti.2.sınıf öğrencileri, Doç.Dr.Zafer Danış'ın koordinatörlüğünde...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri 5 gün boyunca, sokakta su, mendil, simit ve yara bandı satarak, sokakta çalışan çocukların yaşam koşullarına dikkat çekti.

2. sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Zafer Danış'ın koordinatörlüğünde Katlı Pazar Yeri önünde, sokaktaki çocuklar gibi çalışarak topluma mesaj vermeye çalıştı.

"Kuram ve Yaklaşımları" dersi kapsamında öğrenciler, seyyar tezgahlarda su, ayran, simit satarak ve ayakkabı boyayarak, sokakta çalışan çocukların koşularına dikkat çekti.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden aldıkları broşürleri de halka dağıtan öğrenciler, sokakta çalışan çocuklara yapılan her yardımın onları sokağa mahkum ettiği konusunda halkı bilinçlendirmeye çalışıyor.

Broşürlerde "Açılan ele verilen her para bir sonraki eli getirir",

"Çocuklardan alışveriş yapmayın", "Çocuklardan alışveriş yaparak onları sokağa mahkum etmeyin" sloganları yer alıyor.

Öğrenciler, satıştan elde edilen geliri Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (YÖÇEYDER) bağışlayacak.

- SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Zafer Danış Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title