Haberler

Satso Çevre Komisyonu Çimento Fabrikasına Karşı

SATSO Çevre Komisyonu,Trabzonlular Derneği'nde toplanarak son dönemdeki konuları ele aldı.ile ilgili görüş alışverişinde de bulunularak yazıların SATSO Yönetim Kurulu'na iletilmesi kararı alındı.

SATSO Çevre Komisyonu,Trabzonlular Derneği'nde toplanarak son dönemdeki konuları ele aldı.

OSB müdürlükleri ve diğer kurumların yatırım planları için sanayi yapıları ile ilgili yer tashihi konusunda çevre komisyonundan görüş talep eden yazıların görüşüldüğü toplantıda ;daha önce e-mail ile gönderilmiş olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayınlanan

çevresel göstergeler kitapçığı

ile ilgili görüş alışverişinde de bulunularak yazıların SATSO Yönetim Kurulu'na iletilmesi kararı alındı.

Çevre Komisyonu Başkanı aynı zamanda SATSO Yönetim Kurulu üyesi Önol Taşöz komisyonda alınan kararlar konusunda şunları söyledi: "İlimiz Karasu Darıçayırı Beldesinde kurulması düşünülen Çimento Fabrikası ile ilgili komisyon görüşünün belirlenmesi hususu da müzakere edilerek, çevre sağlığı açısından böyle bir tesisin kurulmasına karşı olunduğunun kamuoyuyla paylaşımı kararı oybirliği ile kabul edildi. Çevre, iş sağlığı ve iş güvenliği konularında üyeleri bilgilendirme amaçlı bir panel düzenlenmesine bu nedenle Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi, Çevre ve şehircilik il müdürlüğü ve Odamız ilgili meslek gruplarına bilgilendirme yapılarak panel konuları ile ilgili görüşlerinin istenilmesine karar verildi."

Toplantıda ayrıca, SATSO bünyesinde verilen çevre konulu ödülün kriterlerinin belirlenmesi için fikir alışverişinde bulunuldu. Komisyon, bir sonraki toplantısını 23 Mayıs Çarşamba günü Acarlar Longozu'nda yapacak. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title