Haberler

SAP Türkiye çalışanlarından GETEM'e Destek

Güncelleme:

SAP Türkiye çalışanları, Görme Engellilere Yönelik İnternet Kütüphanesi için kitap seslendirdi.

SAP Türkiye, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı'na (GETEM) destek vererek gönüllü çalışanları ile kitap seslendirme eğitimi gerçekleştirdi.

SAP Türkiye, "Daha iyi bir dünya için topluma ve sosyal yaşama destek" ilkesiyle EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesini kapsayan kurumsal sosyal sorumluluk girişimi çerçevesinde yeni projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. GETEM yetkilileriyle bir araya gelen SAP Türkiye gönüllüleri Görme Engellilere Yönelik İnternet Kütüphanesi için kitap seslendirme eğitimi aldı.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, GETEM'e destek olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "GETEM, Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde, görme engellilere yönelik hizmet vermek amacıyla kurulmuş bir kurumdur. GETEM, tasarladığı internet kütüphanesi projesiyle görme engellilerin bilgi kaynaklarına erişimini sağlamayı amaçlıyor. Biz de SAP Türkiye olarak bu projeyi destekliyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk projemiz kapsamında gönüllü çalışanlarımızın bilgisayarlarına ilgili program kuruldu. Böylece çalışanlarımız GETEM'in belirlediği kitaplardan bölümler seslendirerek projeye destek verebilecekler. SAP Türkiye olarak böyle anlamlı bir çalışmada yer almanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de kurumsal sosyal sorumluluk girişimlerimizle topluma ve destek olacak projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

GETEM Direktörü Engin Yılmaz, "GETEM olarak daha fazla kitabı erişilebilir hale getirebilmek için daha fazla gönüllü okuyucuya ulaşmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. SAP Türkiye çalışanlarının kitap seslendirmek için gönüllü olarak aramıza katılmaları bizleri çok memnun etti. Tüm SAP Türkiye ekibine teşekkür ederiz," şeklinde konuştu.

SAP Türkiye çalışanları kitap seslendirdi

SAP Türkiye ofisinde gerçekleştirilen Kurumsal Sosyal Sorumluluk etkinliğinde GETEM yetkilileri, SAP Türkiye çalışanlarına GETEM ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi, SAP Türkiye gönüllüleri sesli kitap kütüphanesine bağışlanmak üzere sesli kitap oluşturulmasına yönelik bir eğitim aldılar. Gönüllü çalışanlar, bilgisayarlarına kurulan programları kullanarak örnek bir kayıt gerçekleştirecek ve bu deneme kayıtları uygun bulunan gönüllülerin seslendireceği kitaplar, Görme Engellilere Yönelik İnternet Kütüphanesi'nde, görme engelli vatandaşların kullanımına sunulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Afrika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title