Haberler

Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Uygulamalı Eğitim

Şanlıurfa Müftülüğü tarafından yaklaşan hac mevsimi öncesi hacca gidecek olan bin 600 hacı adayına uygulamalı eğitim verildi.

Şanlıurfa Müftülüğü tarafından yaklaşan hac mevsimi öncesi hacca gidecek olan bin 600 hacı adayına uygulamalı eğitim verildi.

Şanlıurfa'da hacca gidecek olan vatandaşlar, Peygamberler Camii'nde, Şanlıurfa Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem'in hacda yapılması gerekenlerle ilgili konuşmasını dinledi. Erdem, ilk olarak adaylara hac ibadetiyle ilgili bilgi verdi. Erdem, daha sonra cami içinde kurulan Kabe maketiyle tavafın nasıl yapılacağı, ihramın nasıl giyileceği, Safa ve Merve tepeleri arasındaki ibadetin nasıl yapılması gerektiğini uygulamalı şekilde anlattı.

Müftü Yardımcısı Erdem, ilk defa hacca gidecek olan adayların bu eğitimi görmesinin önemli olduğunu söyledi. Erdem, "Hacı adaylarımızın kutsal topraklarda sıkıntı yaşamaması için uygulamalı eğitim verdik. Bu yıl Şanlıurfa'dan bin 600 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Hacı adaylarımıza uyulması gereken kurallar ile ihram giyme ve tavafın nasıl yapılması gerektiğini anlattık" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Müftü Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title