Haberler

Şanlıurfa'da Başbakan'ın Gelişi Öncesi Aşiretin Pankart Savaşı

Şanlıurfa'da, Başbakan Erdoğan'ın gelişi öncesi kentte İzol aşireti mensupları arasında pankart savaşı yaşanıyor

Şanlıurfa'da, Başbakan Erdoğan'ın gelişi öncesi kentte İzol aşireti mensupları arasında pankart savaşı yaşanıyor. Aday gösterilmeyince istifa ederek bağımsız aday olan İzol aşireti liderlerinden Zülfikar İzol ile AK Parti'ye destek veren aşiretin diğer mensupları arasında yaşanan pankart savaşı kentte günün konusu oldu.

Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahı üzerinde yer alan pankartlar, İl Seçim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Emniyet Müdürü'nün talimatıyla indirilmeye başlandı.

Liste dışı kalınca bağımsız aday olarak seçimlere katılan Zülfikar İzol ile kendi aşiretine mensup AK Parti destekçileri arasında pankart polemiği yaşanıyor.

AK Parti'nin akşam saatlerinde yapacağı miting öncesi, bağımsız İzol ile AK Parti destekçisi İzol aşireti mensupları, Başbakan'ın geçiş güzergahı üzerine dün geceden itibaren Türkçe ve Kürtçe yazılı çok sayıda pankart astı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik'e atıfta bulunulan Zülfikar İzol'a ait pankartlarda 'Ne Artvinli, ne Bursalı işte gerçek Urfalı Zülfikar İzol' yazarken, bir kaç metre ilerisinde AK Parti yandaşı İzol aşireti mensuplarının Faruk Çelik İzol imzalı 'Ne faşizm, ne kominizim, nede sol yaşasın Faruk Çelik İzol', 'Koltuk değil Recep Tayyip Erdoğan sevdalısıyız İzol aşireti' pankartları asıldığı görüldü.

Diyarbakır yolu ve Atatürk Bulvarı üzerinde birkaç metre aralıklarla asılan ve görenlerin dikkatini çeken pankartlar arasında 'Başbakanımız Hoş geldiniz' anlamına gelen Kürtçe: 'Serok Wezire heja Hun Bı Xer Hatın' pankartı da yer aldı.

Halkın ilgisini çeken ve şaşkınlığa yol açan İzol aşiretinin pankart savaşına ise İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar müdahale etti. Telsiz anonsu ile İl Seçim Kurulu'nun görüntü kirliliğinin önlenmesi amacıyla; parti merkezleri, seçim büroları ve bilboard dışındaki yerlere pankart asılmasını yasakladığını hatırlatan Emniyet Müdürü Durmuşlar, uygunsuz pankartların indirilmesi talimatını verdi.

Emniyet Müdürü'nün bu anonsunun ardından polisler, belediye ekipleri ile birlikte Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahı üzerindeki İzol aşireti mensuplarının birbirine nispet edercesine astığı pankartları tek tek indirdi.

Şanlıurfa - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title