Haberler

'Sanayici Gözüyle Pazarlama Teknikleri' Konferansı

Beşler Makarna Genel Müdürü Kemal Çakmak, Başarıyı Sürekli Kılmak İçin Kurumsallaşmaya Önem Verdiklerini Belirtti

Beşler Makarna Genel Müdürü Kemal Çakmak, başarıyı sürekli kılmak için kurumsallaşmaya önem verdiklerini belirtti.

Çakmak, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen, 'Sanayici Gözüyle Pazarlama Teknikleri' konulu konferansta, işletmeler için pazarlamanın çok önemli olduğunu ifade etti.

80 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Çakmak, başarıları sürekli kılmak için kurumsallaşmaya öncelik verdiklerini ifade etti.

Özel sektörün devlet kurumları gibi olmadığını, özel sektörde işverenlerin mutlaka bütün birimleri uzaktan ya da yakından kontrol ettiklerini anlatan Çakmak, şunları kaydetti:

'Başarıları sürekli kılmak için kurumsallaşmaya önem veriyoruz. Günümüz iş hayatında profesyonellik önemli. Rekabet ortamında yapılan hatalar şirketlere büyük bedeller ödetiyor. Kişilerin kendisi yetiştirmesi çok önemli. Her bireyin mutlaka hedefleri ve idealleri olması gerekiyor.

Ülkemizde her alanda 5 kilogram üretim, 2,5 kilogram tüketim bulunmaktadır. Yani neredeyse yüzde 50 atıl kapasite vardır. İşte işin bu noktasında pazarlamanın önemi ortaya çıkmaktadır. Ancak pazarlamayı iyi yapabilen firmalar başarılı olabilir. Çağdaş pazarlama kriterlerini en iyi şekilde uygularsanız başarılı olmamak için hiçbir neden yoktur.'

Çakmak, satılan ürünü, sektörü ve hedefi çok iyi tanımlamak gerektiğini, piyasayı tanımanın önemli olduğunu vurguladı.

Piyasayı analiz ederek, hedef bölgenin gen haritasını çıkarıp, belirlenilen hedefe ulaşmak için planlar yapmak gerektiğini bildiren Çakmak, her zaman çok çalışıp kendini geliştirmenin önemli olduğunu kaydetti. (SEÇ-MRT-ABK) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title