Haberler

Sanayi Hattına 8 Araçlık Kontenjan

Fatsa Belediye Meclisi, Sanayi-Kurtuluş Dolmuş Hattı'na ilave olarak 8 araç daha satılmasına karar verdi.

Fatsa Belediye Meclisi, Sanayi-Kurtuluş Dolmuş Hattı'na ilave olarak 8 araç daha satılmasına karar verdi.

Meclisin Sanayi-Kurtuluş Dolmuş Hattı'na yeni girecek araçlarla ilgili aldığı kararın yanı sıra güzergahın da genişletilmesine karar verildi. Dolmuşlar artık Dolunay Mahallesi'ndeki site ve konutların bulunduğu cadde ve sokaklara da uğrayarak yolcu alabilecekler.

Meclisin 8 araç satımı ile ilgili kararını Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Başkan Hüseyin Anlayan dolmuş hattına girecek yeni 8 araç için ihale yapılacağını ve ihaleye her vatandaşın katılım sağlayabileceğini açıkladı. Başkan Anlayan her bir aracın fiyatının 550 bin lira olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, düzenlediği basın toplantısında konunun detayları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Bugün belediye meclisimizde büyük sanayi sitesinde çalışan dolmuş hattımıza ilave olarak 8 tane araç satma kararı aldık. Bunu da sizlerin aracılığı ile tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Konakbaşı Mahallesi'nden başlayıp, küçük sanayiden, şehrin doğu yakasından batı yakasına ve oradan da Dolunay Mahallesi'ni tamamen geçip büyük sanayiye kadar uzanan güzergah, şehrimizin en büyük dolmuş hattı güzergahıdır. Tüm bu bölgeye çalışan sanayi dolmuş kooperatifimiz bu hizmetini 45 tane araçla veriyor. Bu 45 araca ilaveten 8 tane daha yeni araç satıyoruz. Çünkü artık Dolunay Mahallesi'ndeki dolmuşlar sadece sahil yolundan gitmeyecek. Artık büyük konutların olduğu, yoğun nüfusun olduğu sitelerden geçecek. Bugün meclisimizde hem ilave 8 araç kararımızı aldık hem de ilave güzergah kararını aldık. Dolmuşumuzun bir kısmı sahilden bir kısmı da içeriden geçecek şekilde iki güzergah belirledik. Bu dolmuşların tamamı dönüşümlü olarak sahil güzergahı ve konutlar güzergahını kullanacak. Burada en önemli kısım artık dolmuşun Dolunay Mahallesi'nde bulunan sitelere de giriyor olmasıdır. Çünkü şu anda Dolunay Mahallemiz yeni nüfusu itibariyle Fatsa'mızın en büyük mahallesidir. Büyük konutlar çok göç almış durumda ve bu büyük göçleri alması da hızlı bir şekilde devam ediyor. Halen de yoğun bir talep var. Bundan sonra da, önümüzdeki süreçte bu yoğun talep daha da artacaktır. Bu sebeple güzergahı artık konutlara da çevirdik ve bu ilave araçları da koyarak vatandaşlarımızı yolda bekletmeyecek şekilde hesap yaparak ilave araç sayısını belirledik."

1 DOLMUŞ 550 BİN TL

Araçların tanesini KDV dahil 550 bin liradan satışa çıkardıklarını ifade eden Başkan Anlayan, "Bugün meclisimizden bu yetkiyi de aldık. Ben, bu hizmeti alacak başta Dolunay Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün o güzergahlarda hizmet alan Fatsalı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hattın ne zaman satılacağını soranlar çok fazlaydı. İhale herkese açık olacak. İhale dosyasını alıp 550 bin lirayı yatıran herkes bu dolmuşu alabilecek. Biz 9 senedir mevcut hatlara ilave araç koymadık çünkü 'bu güzergah böyle çalıştığı sürece ilave araç koymayacağız' diye söz vermiştik. Şimdi kalabalık bir mahalleye araç girebilsin diye yeni bir güzergah ilave ettiğimiz için, ihtiyaçtan dolayı bu ilave araçları koyuyoruz" diye konuştu

Mecliste bir karar daha aldıklarını sözlerine ekleyen Başkan Anlayan, "Bu 8 aracı sattıktan sonra da bu güzergahta en az 10 sene boyunca ilave araç satılmayacağının da kararına vardık. Yani 10 sene boyunca daha kimse rastgele dolmuş hattı satayım, buradaki dolmuş sayısını artırayım deme yetkisine haiz olmayacaktır. Bu güzergah böyle devam ettiği sürece, yeni bir güzergahta çıkmadığı sürece en az 10 sene boyunca ilave araç satılmayacak" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Anlayan Fatsa Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title