Haberler

Sanayi Devi Nursan Çelik Üretimini Durdurdu, İşçileri Evlerine Gönderdi

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük 100 sanayi şirketi arasındaki Nursan Çelik'in 10 gün kadar önce üretimini durdurduğu öğrenildi. Fabrikada çalışan 900 kadar işçi evlerine gönderildi.

Hatay Payas'da kurulu Nursan Çelik Sanayi ve Haddecilik A.Ş., İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı 500 büyük sanayi kuruluşu lisesine 1 milyar lirayı bulan
cirosu ile 85. şıradan girdi.

Sabri, Ramazan ve İlyas Keleş'in başında bulunduğu fabrikada çalışan sayısı 900 kadar.1983 yılında küçük bir atölyede üretime başlayan Nursan, bugün yıllık 1. 5 milyon ton kapasiteye sahip.

ÜRETİM DURDURULDU

Nursan A.Ş.'de sıkıntılar 10 gün kadar önce önemli ölçüde arttı. Banka riskleri de bulunan Nursan'da 30 yılı aşkın bir süredir devam eden faaliyete ara verilmek durumunda kalındı. İşçiler evlerine gönderildi. Dev tesise yeniden ne zaman üretime başlanacağı ise belirsiz. Nursan A.Ş. aynı zamanda, Türkiye'nin en çok ihracat yapan 120. firması olarak kayıtlara geçti.

Hatay'da üstlendikleri bir dizi sosyal sorumluluk projeleri de bulunan Nursan Group, demir çelik sektörünün yanı sıra, sağlık, gıda gibi alanlarda da faaliyet gösteriyor.

Sektör kaynakları, Nursan A.Ş.'nin yaşadığı sıkıntının kaynağında, üretim üzerindeki artan mali baskının bulunduğuna işaret ediyor. Bu durum sektör firmalarının dünya ile rekabetini güçleştiriyor.

40 TAŞERONUNU DA VURDU

Nursan'ın üretimde bulunduğu Hatay ise Türkiye demir çelik sektörü için önemli bir bölge. Türkiye'de üretilen demir çeliğin yaklaşık yüzde 40'ı, Hatay-İskenderun, Dörtyol bölgesinde üretiliyor. Anılan bölgelerde toplam 18 bin kişi çalışıyor.

Sektör kaynakları, Nursan A.Ş.'nin aldığı üretim durdurma kararının bir benzerini başka firmaların da almasından endişe ettiklerini söyledi.

Nursan'ın üretimini durdurması, aynı zamanda taşeron olarak çalışan firmalarını da etkiledi. Şirketin 40 kadar taşeron firma ile çalıştığı belirtiliyor.

BAŞKA FİRMALAR DA İŞTEN ÇIKARMA YAPIYOR

Doğan Haber Ajansı muhabiri Ufuk Aktuğ'un geçtiği haberde ise, bölgede Nursan dışında başka firmaların da işten çıkarma yaptıkları belirtildi.

DHA'ya göre Dörtyol Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi Mehmet Ertunç ise demir çelik sektöründe yüzde 0 KDV ile alınan yarı mamulün % 18 KDV ile satıldığını ve sektörün 30 yıl önceki mevzuatlarla yönetildiğini söyledi. Sektörle ilgili bir çalıştayın düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Ertunç, şöyle konuştu:

"Fire payları, KDV oranları, enerji giderleri ve sektörün sorunları ile ilgili çözüm bulunmasını istiyoruz. Nursan'ın bu yaşadıklarından sonra birçok üretici üretimini durdurdu. Nursan'ın 1500 işçisi vardı üretimi durdurdu işçilere süresiz izin verdi. Yolublan A.Ş. 300'e yakın işçi çıkarttı. Aynı şekilde Tosyalı Holding işçi çıkartmak için hazırlık yapıyor. Baştuğ, Yazıcılar, Ekinciler hepsi tedirgin sırayla 50 yerli 100 erli işçiler çıkartıyorlar. Ticaret odası olarak bizleri tedirgin eden şey bu bölgemizde sektörde 18 bin insan çalışıyor bu işten çıkartmalar giderek dalga dalga yayılıyor. Bunlar bizim lokomotifimiz tedirgin oldukları zaman, üretimini durdurdukları zaman bu bölge çöker. Dörtyol, Payas, İskenderun bölgesi çok büyük sıkıntılar yaşar."

(Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nursan Çelik Türkiye Payas Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (77)

melike:

bugün 17 aralık daha fazla gemicik, arsa, ayakkabı kutuları, 7 sülaleye yetecek sıfırlanamayan milyarlar. ''''DOYMAK YOK YEMEYE DEVAM. . . . !'''' İYİ UYKULAR TÜRKİYE

35
12
yanıtYanıtla
amed21:

Hatay Payas da seçimleri yüzde 50 oy oranıyla AKP kazanmıştı beter olsunlar aç kalsınlar sürüm sürüm sürünsünler :))))

19
23
yanıtYanıtla
mala:

Maaaaaaa. al

yanıt1
yanıt0
ultras:

biri istikrar mı dedi? al sana istikrar = terör savaş işsizlik yoksulluk = AKP = Ayakkabı Kutusunda para saklayanların Partisi

23
17
yanıtYanıtla
.......''!!:

ALLAH DAN AK PARTİYE OY ATIP GARİBANIN KÖTÜ DUASINI ALMADIM

23
13
yanıtYanıtla
.....''''!!:

''''GOY GOY YAPAN SENSİN ECEM YILMAZ'''' DOĞU BÖLGESİ ELDEN GİTTİ BEN Mİ YAPTIM AÇILIMI ASKERLER KUZEY IRAKTA ÖLÜYOR BEN Mİ GÖNDERDİM MEHMETÇİĞİ MİLLET AÇ AÇIKTA BEN Mİ YÖNETİYORUM EKONOMİYİ AZICIK TARAF SIZ OLUP CEBİNİZİ DÜŞÜNMEYİN KENDİ İNSANIMIZI DÜŞÜNÜN BİRAZDA

yanıt2
yanıt6
ECEM İM DURUMU İYİ:

ECEM NEREDE YAŞIYORSUN SEN SARAYDA MI YOKSA ABD BU KADAR RAHAT OLDUĞUNA GÖRE HATAY SANA GÜZEL O ZAMAN

yanıt3
yanıt2
KAYSERİLİ:

hamdolsun memeleket çok iyiye gidiyor. .

31
3
yanıtYanıtla
CHP:

BİZ YOL AVM RESİDANS YAPICAZ . . . FABRİKA NEYİMİZE . . . SATIP SATIP YERİZ . . . CHP BU ÜLKEYE VE YAPMIŞ DİYENLER . . . . ARAŞTIRSIN CHP TEK PARTİ DÖNEMİ KAÇ FABRİKA AÇMIŞ. . . . SIFIR DIŞ KREDİ İLE . . . . HEMDE OSMANLININ BOÇLARINI ÖDEMİŞİZ AYNI ZAMANDA . . . . KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ . . . . KİMSE AĞLAMASIN .

18
13
yanıtYanıtla
GEÇİN BUNLARI:

hiç bir CHP linin bu konuda ve ülke adına konuşma hakkı yok CHP kim bu ülkeye düşman onun yanında şimdi kalkmış vatan düşünüyor gözükmeye hadi oradan

yanıt9
yanıt19
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title