Haberler

Sanatçılar "Kadına Yönelik Şiddet´e Son!" Diyor

Güncelleme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında '34 Kadın 34 Portre' Adlı Sosyal Sorumluluk Projesi Sergilenecek.

Dünyada, her gün kadınlar ve kız çocukları sayısız kez şiddete maruz kalmaktadır. Diğer suçların yanı sıra, kadına yönelik şiddet; doğum öncesinde erkek çocuk isteğiyle cinsiyet seçimini, yeni doğan kız çocuğunun öldürülmesini, cinsel istismarı, okulda ve işyerinde cinsel tacizi, insan ticaretini, zorla fuhuşu, ev içi şiddeti, dayak ve evlilik içi tecavüzü, psikolojik baskıyı, ekonomik kısıtlamalarla baskı altına almayı, erken yaşta zorla evlendirmeyi, sindirme, sürekli küçük düşürme ve aşağılama gibi psikolojik tacizi içermektedir. Şu anda milyonlarca kadın şiddete ve istismara maruz kalmaktadır. 2002'de Avrupa Konseyi, kadınlara yönelik şiddeti 16-44 yaş arası kadınlar için ölüme esas oluşturan bir neden ve iş görmezlik nedeni olarak ilan etmiş ve acil bir halk sağlığı sorunu olarak adlandırmıştır. Yapılan tahminler, tüm dünyada, 3 kadından 1´inin yaşamı boyunca en az bir kez şiddete maruz kalacağı şeklindedir. Türkiye´de ise her 10 kadından 4´ü yaşamı boyunca en az bir kez fiziksel şiddete uğramaktadır.

34 üncü yılını anmakta olduğumuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında sergilenecek sosyal sorumluluk projesi ´´34 Kadın 34 Portre´´ adlı çalışma (UNFPA)Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu´nun teknik desteğiyle, sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre, yapım ve genel koordinatörlüğünü Zuhal Ceran üstlenmiştir. 101 Production stüdyolarında fotoğraf sanatçısı Yiğit Günel tarafından su altı fotoğraflarından oluşan serginin iletişim çalışmaları Selçuk Kaya tarafından yürütülmüştür. Mart ayı boyunca İstanbul´un (Avrupa yakası) seçkin alışveriş merkezi Olivium Outlet Center da gün yüzüne çıkacak su altı resimlerinden oluşan sergi Türkiye'nin çeşitli illerinde de sergilenmeye devam edecektir!...

Sergide; ´´Ahu Türkpençe, Aşkın Nur Yengi, Ayça İnci, Bennu Yıldırımlar, Berna Laçin, Betül Arım, Billur Kalkavan, Burcu Kara, Ceylan Ertem, Deniz Özerman, Deniz Pulaş Akkartal, Devin Özgür Çınar, Ebru Cündübeyoğlu, Ece Uslu, Ece Vahapoğlu, Eda Taşpınar, Evrim Akın, Hale Caneroğlu, Hatice Akat, Hazal Kaya, Irmak Ünal, İnci Türkay, Lolita Asıl, Mavi, Melis Sökmen, Nazlı, Nesrin Cavadzade, Nilüfer Açıkalın, Oya İnci, Şebnem Bozoklu, Selen Servi, Sumru Yavrucuk, Şebnem Özinal, Şenay Gürler, Yasemin Çonka, Yasemin Hadivent´´ gönüllü olarak yer almıştır. ´´34 KADIN SU ALTINDA NEFESİNİ TUTTU´´ temalı fotoğraf ve mesajların yer aldığı sergi toplumun konuya ilişkin farkındalığını arttırmayı ve ilgileri kadına yönelik şiddetle mücadeleye çekmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title