Haberler

Sanatçı Pınar Sağ'ın "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" İddiasıyla Yargılanması -1

Tunceli'de katıldığı festivalde, söylediği türkü ve konser alanında atılan sloganlar nedeniyle 2 sanık ile birlikte "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla Malatya Özel Yetkili 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan sanatçı Pınar...

Tunceli'de katıldığı festivalde, söylediği türkü ve konser alanında atılan sloganlar nedeniyle 2 sanık ile birlikte "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan sanatçı Pınar Sağ, "12 Eylül'ün yargılandığı bir süreçte türkülerimizin yargılanıyor olması kabul edilebilir bir gerçek değil" diye konuştu.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pınar Sağ, "Duruşmamız 19 Temmuz'a ertelendi. İçeride de beyan ettik. Bizler bu ülkenin, bu coğrafyanın kendi kültürünü, türkülerini, 40 yıllık ağıtlarını dile getirdik. Bir yandan kalkıp katilleri öven, suçu ve suçluyu öven, İsmail Türüt'ün Hrant Dink'in katilleri için söylediği türkülere beraat verilirken, bizlerin böyle yargılanmasının, bu anlamda bir çelişkiyi doğurduğunu ifade ettik" dedi.

"Türkülerimizin arkasında olduğumuzu söyledik. Biz bu türküleri bundan sonraki süreçte bir kez daha, bin kez daha dile getireceğiz" diyen Pınar Sağ, "Çünkü bizler, bu ülkede bütün halkların kardeşçe yaşayacağı bir ülke istiyoruz. Kültürüne sahip gençler yetişmesini istiyoruz. Türküler; özgürlüktür, eşitliktir. Ben dilerim ki, türkülerin eşit olduğu, özgür olduğu bir coğrafya hepimiz için olsun. Bizler ülkemizde her zaman türkülerimizden yana saf tutup, Pir Sultan Abdal geleneğinden gelen bir can olarak direnişi her zaman kendimize ilke edindik" ifadelerinde bulundu.

Her zaman bir sanatçının ezilenden yana saf tutmasına inandığını söyleyen Sağ, "Bunun için kim ezilmişlik hissettiyse, mazlumsa, kimin hakkı yenmişse benim görevimdir orada olabilmek. 12 Eylül'ün yargılandığı bir süreçte türkülerimizin yargılanıyor olması kabul edilebilir bir gerçek değil. Ben hepinize özgür, eşit ve kırmızı güllerle dolu bir coğrafya diliyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Pınar Sağ'a bir grup tarafından da kırmızı gül verildi.

Pınar Sağ'ın avukatı Zeynel Öztürk, "Pınar hanım terör örgütü propagandası yapmakla suçlanıyor. Bunlarla ilgili olarak ise; Kırmızı Gül, Kızıldere, Ali Haydar türküleri gösteriliyor. Ama burada türkülerden öte bir dönem yargılanmak isteniyor. Türkiye'de böyle bir süreç başladı. Dün tiyatrocular, yarın sanatçılar, daha sonra bir başkaları. Kültür Bakanlığı'nın bandrol verdiği, CD'lerde, albümlerde yayınlanan türkülerin suç unsuru sayılması gerçekten çok ilginç. Festivalin 11'incisi düzenleniyor. Sanıyorum Pınar bu suçu 11'inci festivalde de işleyecek. Bu coğrafyada söylendiği için türküler suç. Burada bu coğrafya yargılanıyor. Aynı sloganlar, İstanbul'da yapılan 1 Mayıs törenlerinde de atıldı" ifadelerini kaydetti.

Sanatçı Tolga Sağ da, "Türkiye'de uygulanmak istenen siyasi eğilimin bu tutumuna, bu tavra karşı durmak lazım, dik durmak lazım. Sanatçı olmaktan öte bir Türkiye Vatandaşı olarak dirençli durmak lazım. İnsanın daha fazla türkü söyleyesi geliyor. Piyasa şartlarından dolayı fazla albüm yapamıyoruz. Ama daha fazla albüm yapıp, türkülerimizle dijital ortamda, gençlerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Pınar Sağ, adliyeden ayrılırken kendisine verilen kırmızı gülleri, gazetecilere ve kendisine destek vermeye gelenlere verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pınar Sağ Tunceli Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title