Haberler

Sanatçı Kamil Sönmez'in Vefatı

Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez'in, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi başta sanatçı dostları olmak üzere hayranlarını derinden üzdü.

Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez'in, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi başta sanatçı dostları olmak üzere hayranlarını derinden üzdü.

Türk sanat müziği sanatçısı Faruk Tınaz, Kamil Sönmez ile uzun yıllara dayanan tanışıklıkları olduğunu belirterek, "Benim için müthiş bir dosttu, güzel bir arkadaştı. Onunla aynı evi 4 yıl paylaştım ama 30 yıllık bir dostluğumuz vardı. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

Sönmez'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Tınaz, sanatçının vefatının Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Karadenizli türkücü İsmail Türüt, Kamil Sönmez'in ölümünden duyduğu üzüntüyü

"lafın bittiği yer" olarak nitelendirdi.

"Çok değerli ağabeyimizi kaybettik" diyen Türüt, onun herkesin dostu ve arkadaşı olduğunu, herkesin kırgınlığı olurdu ama onun farklı bir kişiliği olduğunu söyledi.

Türüt, "Onun en büyük özelliği; o herkesin dostu, herkes de onun dostuydu. Türkü söylemeyi Erkan Ocaklı'dan, sahneyi ondan öğrendim" dedi.

Kamil Sönmez'in akıl hocası olduğunu, sinirlendiğinde, kavga ettiğinde, kendisini yatıştıran, yumuşatan "akıl hocası"nın Kamil Sönmez olduğunu dile getiren Türüt, birçok hatırası bulunan ve "dede" diye hitap ettiği Sönmez'in yeri doldurulamaz bir sanatçı olduğunu ifade etti.

-"Ula yine kandırdın beni"-

Türk halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Kamil Sönmez'in, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.

Sönmez'in, Karadeniz müziğinin temelindeki isimlerden biri olduğunu vurgulayan Ezgü, "Onun topluma bıraktığı en büyük değer, sevgi bağıydı. Sanatta harikalar yaratmamız, topluma bir sevgi bağı bırakamıyorsak hiç bir işe yaramıyor. Kamil ağabey de bu çok engindi. Öyle ki, kendi tarz müziğini yapan genç arkadaşları da her zaman sevgiyle kucakladı. Onları hep desteklemiştir, alkışlamıştır. Bu, sanatçılar için aşılması zor bir durumdur" diye konuştu.

Ezgü, Sönmez'in kendisini Ankara'da ilk kez sahneye çıkaran kişi olduğunu belirterek, "Aramızda çok büyük bir sevgi bağı vardı. Kamil ağabey eserleri canlı seslendirmeyi tercih etmezdi. 'Heyecanlanıyorum, zorlama beni' derdi. 'Peki Ağabey' derdim. Bizim programa geldikten sonra nedense hep canlı okurdu. Bunu da hayretle karşılardı, 'Ula yine kandırdın beni, canlı okuttun' derdi. Aramızda böyle güzel bir bağ vardı. Genç bir ölüm ama bu böyleymiş, onun yolu bu kadarmış. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı

-"Samimi, gülen bir insan"-

Türk halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan, Kamil Sönmez'in ölüm haberini gece aldığını belirterek, büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına sabır dileyen Erzincan, "Kamil Sönmez, hem sanatı hem de kişiliğiyle gönlümüzde çok önemli bir şahsiyetti. Samimi gülen bir insanı görüyorduk Kamil Sönmez'de. Ömrünün sonuna kadar bu fotoğrafı hiç değiştirmedi. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Ruhu şad olsun" dedi.

Muhabir: Nurhan Çorlu - Sabri Çelebioğlu

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Türüt Kamil Sönmez Sümer Ezgü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title