Haberler

Samsun Emniyet Müdürü Çelik:

Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, 'Arkadaşlarımız Mahalle Muhtarlarıyla Görüşerek Düğünlerde Silah Kullanılmaması Yolunda Uyarılarda Bulunuyorlar, Ama Bizim İçin Asıl Önemli Olan Çocuklara Silah Kullanmanın Kötü Bir Şey Olduğunu Anlatmak' Dedi

Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, 'Arkadaşlarımız mahalle muhtarlarıyla görüşerek düğünlerde silah kullanılmaması yolunda uyarılarda bulunuyorlar, ama bizim için asıl önemli olan çocuklara silah kullanmanın kötü bir şey olduğunu anlatmak' dedi.

Çelik, Atakum ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü Muhabere ve Elektronik Şube Müdürlüğü salonunda, emniyet muhabirlerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Düğünlerde, nişanlarda ve özel günlerde havaya ateş edilmesinin önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

'Bunun için asayiş uygulaması yaparak halkımızı silahtan caydırmaya çalışıyoruz. Ayrıca silah tacirliği yapan veya daha önce bu suçu işlemiş olan kişiler hakkında da uygulamalar ve çalışmalarımız var. Çağımızda, yasalara ve kurallara uymayanlar varsa bunların önüne geçeceğiz. Arkadaşlarımız mahalle muhtarlarıyla görüşerek düğünlerde silah kullanılmaması yolunda uyarılarda bulunuyorlar. Ama bizim için asıl önemli olan çocuklara silah kullanmanın kötü bir şey olduğunu anlatmak, onlardan babalarını, ağabeylerini uyarmalarını hatta onları kınamalarını istiyoruz. Seçtiğimiz arkadaşlarımız okullara giderek çocuklara bu konuda bilgi veriyor. Çocuklarla bu işin önüne geçeceğimize inanıyorum.'

Şehrin güvenliği için gece gündüz çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Çelik, 'Şehrin çeşitli yerlerinde 32 ayrı noktada 120 MOBESE kamerası bulunuyor. Beş yıl içinde bu rakamın 252'ye çıkarılacağız' diye konuştu.

Suçun önlenmesinde çocukların eğitimlerinin önemli olduğunun altını çizen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Valilik, Belediye, Gençlik Spor Müdürlüğü gibi kurumlarla ortaklaşa yaptığımız çalışmalar var. Amacımız, çocukların suç işlemesini önlemek veya en aza indirmek. Bunun için anaokulundan başlayan eğitimler veriyoruz. Trafik, uyuşturucu, terör konularında çocuklarımızı ve gençlerimizi ikaz ediyoruz. Seminerler, tiyatrolar düzenliyoruz. Şimdi yeni başlatacağımız bir uygulama ile çocukların ve gençlerin çok sık gittiği internet kafe, kafelerde denetimler yaparak kurullara uyulup uyulmadığı, ahlaki değerlere uygun davranılıyor mu? diye bakacağız. Eğer uygunsa o iş yerine önümüzdeki günlerde 'mavi kurdele' vereceğiz.'

Suça süreklenen çocuklara mesleki kurslar açtıklarını ve bu kursların devam ettiğini ifade eden Çelik, geçtiğimiz aylarda Ladik ilçesinde düzenlenen saldırı sonucu iki polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili, zanlıların tespit çalışmalarının ise en hızlı şekilde sürdürüldüğünü ve yakalanmaları için tüm gayreti gösterdiklerini söyledi. Toplantıya, emniyet müdür yardımcıları ve bazı şube müdürleri de katıldı.

(EDİ-DLK-MHD) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

title