Haberler

Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı

Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı toplantısı, Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleştirildi.

Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı toplantısı, Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleştirildi.

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda 2012-2023 Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planının yürürlüğe girmesi neticesinde, Vali Hüseyin Aksoy'un talimatları doğrultusunda Samsun'un Deprem Stratejisi ve Eylem Planı'nın (SADSEP) hazırlanması için bir kurul oluşturuldu.

Oluşturulan kurulda Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Osman Bektaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Prof Dr. Azer A. Kasımzade, Prof. Dr. Sebahattin Bektaş, Yrd. Doç. Dr. Çetin Kurnaz, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal yer alıyor.

Toplantıda Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Vali Hüseyin Aksoy sunumun ardından yaptığı konuşmasında, "Deprem ile ilgili öncesinde yapılacak olan çalışmalar çok önem taşımaktadır. Deprem sırasında yaşanan kargaşa ve daha sonrasındaki aşamada sağlıklı bir planlama yok ise, birçok sıkıntıları beraberinde getirerek, can ve mal kayıplarını çok üst noktaya taşıyabiliyor. Samsun genelinde inşaatı devam eden bin dersliğe yakın çeşitli bölgelerde okullarımız var. Bu tür deprem ve afet anında kullanabileceğimiz ana başlıklı yerlerden biri de okullarımızdır. Bu okullarımız arzu ettiğimiz standartlarda değil ise bunu sorgulamalıyız. Depremsellik anlamında bunları sağlamlaştıracağız. Projelerini ona göre yapacağız. Samsun ilinde özellikle iç kesimlerimiz depremsellik anlamında birinci sınıf depremsellik boyutunda olan ilçelerimizdir. Geçmiş yıllarda bu ilçelerimizde yaşadığımız depremler vardır. İlçelerimizde alınması gereken tedbirleri, öncesinde sağlıklı şekilde planlarsak yaşanan bu deprem anında can ve mal kaybını en aza indirmiş oluruz. Bu anlamda farklı üniversitelerimizden buraya gelerek katkı sağlayan hocalarımıza ayrı ayrı hepsine çok teşekkür ediyorum. Kurumlarımızdan bu işin öncülüğünü yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze, belediyelerimize ve diğer kurum çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu aynı zamanda sosyal ve toplumsal sorumluluğumuzdur. Bu anlamda da önemli çalışmalarda katkımızın olması da, yaşanılan bir deprem olması durumunda onunla ilgili hazırlıklı olmamız konusunda bizlere çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Hepinize katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kocaeli Üniversitesi Hüseyin Aksoy Fırat Özer Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title