Haberler

'Şalvar Davası' Tatlıya Bağlandı

Mersin'in Silifke İlçesine Bağlı Kıca Köyündeki, "Şalvar Davası" Filmini Hatırlatan Su Sorunu Çözüme Kavuştu.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kıca köyündeki, “Şalvar Davası” filmini hatırlatan su sorunu çözüme kavuştu.

Erkeklerin zorbalığına baş kaldıran kadınların öyküsünü anlatan ve Şener Şen ile Müjde Ar'ın baş rollerini paylaştığı “Şalvar Davası” filmine benzer durumun yaşandığı Kıca köyünde, su sorunu çözüldü.

433 kişinin yaşadığı ve geçen yıl küresel ısınmadan dolayı köy meydanındaki çeşmenin dahi kurumasıyla su sıkıntısı yaşayan Kıca köyü kadınları, eylül ayında köylerine gelerek sorunlarını dinleyen CHP Mersin Milletvekil Ali Rıza Öztürk'e su sıkıntısıyla ilgili sorunlarını anlatmış ve bu yüzden “kocalarını odalarına almayarak cezalandırdıklarını” belirtmişlerdi.

Köylüler, bu yıl İl Özel İdare Müdürlüğünün yaptığı yatırım ve bol yağışlarla yer altı su kaynaklarının dolmasıyla, su sıkıntısından kurtuldu.

İl Özel İdare Müdürlüğünden aktarılan 185 bin TL ödenekle, 2 kilometre mesafedeki kaynaktan köye su getiren motopomp sistemi kuruldu ve köyün üst kısmına da iki adet su deposu yapılarak, su bu depolara gönderildi.

Ayrıca, bu yıl yağışların bol olması nedeniyle yer altı su kaynaklarının artıp, köy meydanında bulunan çeşmelerden dahi su akmaya başlamasıyla, motopomp sistemine gerek kalmadan su ihtiyacı karşılanmaya başlandı.

Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, resmi daire müdürleri ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte Kıca köyüne yaptığı ziyarette köylülerle sohbet etti.

Beyoğlu, su sorununu çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Yer altı sularından gelen kaynağın kesilmesi halinde, gerçekleştirdiğimiz yatırım devreye girecek ve köyümüzün su ihtiyacı karşılanacak. Artık köyümüzde hiçbir şekilde su sıkıntısı yaşanması söz konusu değil” diye konuştu.

Köylüler de yapılan yatırımdan dolayı Beyoğlu'na teşekkür ederek, “Artık köy meydanındaki çeşmelerde ve evlerimizde suyumuz akıyor. Bize bu yatırımı yapan ve yapılmasına vesile olan devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Sayelerinde köyümüzdeki 'şalvar davası' sona erdi” dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title