Haberler

Salim Dağ "Çanakkale Zaferi"Ni Anlattı

Fatsa Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından düzenlenen "Çanakkale" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı - Yazar Salim Dağ, Çanakkale Savaşı'nın nasıl kazanıldığının gerçekten düşünülmesi ve yorumlanması gereken bir...

Fatsa Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından düzenlenen "Çanakkale" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı - Yazar Salim Dağ, Çanakkale Savaşı'nın nasıl kazanıldığının gerçekten düşünülmesi ve yorumlanması gereken bir hadise olduğunu söyledi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen ve yoğun ilgi gören konferansa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Abdullah Erarslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Geyikçeli Belediye Başkanı Necati Mercan, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Atıf Yüksel, Mahalli İdareler İl Müdürü Yusuf Karataş, İlçe Müftüsü Şenel Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Yiğit, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecede Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından geceye konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Salim Dağ, kürsüye çıktı. Konferansının sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Salim Dağ, gençleri ataları ile buluşturup motivasyon temin etmek ve onları geleceğe daha şuurlu daha akıllı bir şekilde yönlendirebilmek için Çanakkale Savaşı'nı anlatmak niyetiyle geldiğini söyledi. Dağ, "Amacımız hem geçişimizi hatırlamak hem bu bayrağı bu vatanı bize emanet edenlerin hangi şartlarda bize bu bayrağı emanet ettiklerini öğretmekti. Ben hem Türkiye'de hem Avrupa'da birçok yerde programlar yaptım. 16 yıllık programlarımın içerisinde Fatsa programı ilk 3'e girer diye düşünüyorum. Fatsalıların bu duyarlılığı büyük illerin bile yapamadığı bu samimi duyarlılık beni duygulandırdı" diye konuştu.

Çanakkale Savaşı'nın nasıl kazanıldığının gerçekten düşünülmesi ve yorumlanması gereken bir hadise olduğunu ifade eden Dağ şöyle konuştu: "Karşı düşman elindeki her türlü maddi imkana rağmen hiçbir imkanı olmayan Anadolu çocuklarının bu savaşı nasıl kazandıklarını en iyi Mustafa Kemal anlatıyor:

'Bilenler Kur'an-ı Kerim okuyordu, bilmeyenler Kelime-i Şahadet getiriyordu. 3 dakika sonra öleceğini biliyordu ama sarsılma yok, endişe yok, korku yok. İnanın bana bu muhabereyi kazandıran bu yüksek ruhtu' diyor. Bilemiyorum bundan daha güzel nasıl özetlenebilirdi. Çanakkale harbini inanarak, güvenerek ve tabii dini inançların öne çıktığını Kur'an ve Kelime-i Şahadet'ten anlıyoruz. Yoksa topla, tüfekle bunu başarmadık; zaten yoktu. Bu yönden Çanakkale Savaşı, bütün savaşlara benzemeyen değişik bir savaştır. O inananların güvenenlerin bayrak, vatan, toprak, ezan ve Kur'an için yaptığı ve başardığı bir savaştır."

Fatsa Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin "Çanakkale" isimli konferansı, yurtta kalan ve okullarında takdir, teşekkür alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye takdimi yapılmasının ardından sona erdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Hüseyin Anlayan Fatsa Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title