Haberler

Salihli'de, Şiir İkindileri'nin 39.'su Düzenlendi

Manisa'nın Salihli ilçesinde bu yıl 39.'su düzenlenen Şiir İkindileri etkinliği Egeli şairleri biraraya getirdi. Şairler davetlilere şiir ziyafeti sundu.

Salihli ilçesinde her yıl bahar ve güz olmak üzere yılda 2 kez düzenlenen Şiir İkindileri adlı etkinlik bu kez Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe şairler Ülkü Tamer, Nihat Berham, Dinçer Sezgin, Haydar Ergülen ile Türk sinemasının ünlü oyuncusu şair Fikret Hakan katıldı. Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve Salihli başta olmak üzere Ege'nin çeşitli illerinden çok sayıda sanatseveri buluşturan etkinliği, Şair Tuğrul Keskin sundu. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, "Türk edebiyatının ünlü şairlerini konuk etmekten onur duyuyoruz. Her etkinlik bir diğerinden coşkulu geçiyor. Bu hal Belediye Başkanı olarak beni ve Salihli'de sanata gönül vermiş bütün dostları mutlu ediyor. Bir kentin bütünsel kültürü oluştutulurken, belediyelerin hiç aksatmadan yapması gereken rutin işleri vardır. Alt yapı gibi, park bahçeler gibi, kentin düzenlenmesi, zabıta hizmetleri gibi, jeotermalin bütün Salihli'de yaygınlaşması gibi. Bizler Salihli için geceli gündüzlü çalışarak kentin olmazsa olmazlarını en güzel bir şekilde yapıyoruz, yaptığımıza inanıyoruz. Salihli'mizin aydınlık yüzlü insanlarına olan güvencemizi diri tutarak, her zaman olduğu gibi Salihli'nin sanata, kültüre olan ilgisini ve sevgisini de bu tür etkinliklerle daha da güçlendiriyoruz." dedi.

Etkinliğe katılan Türk sinemasının ünlü oyuncularından ve aynı zamanda şair yönü olan Fikret Hakan da şiirlerini okuyarak sanatseverle kucaklaştı. Gençlere nasihatlarda bulunan Fikret Hakan, “Aktörlük magazin edebiyatında gösterilen pembe bir tablo değildir. Oyunculuk çok zordur. Oyuncu empatiye dayanan insandır. Yalnız oyuncuların değil dünyadaki her alanda tüm yöneticilerin yaşadığı zorluklardır. Sakın magazinlerdeki fotoğraflara aldanmayın. O ışıklardan içeriye bilinçsizce girmeyin." dedi.

Şairler Mahsun Doğan, Mehmet Çetin, Haydar Ergülen, Dinçer Sezgin, Nihat Berham ve etkinliğin onur konuğu Ülkü Tamer şiirlerinden birer demet sundular. Etkinliğin özel bölümünde geçen yıl genç yaşta hayatını kaybeden şair Adnan Satıcı, şair Namık Kuyumcu'nun sunumu ile anıldı. Şiir İkindilerinin sonunda etkinliğe katılan sanatçılara birer plaket verildi. 39. Şiir İkindileri'nde DIANISOS Onur Ödülü Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay tarafından ünlü şair Ülkü Tamer'e verildi.

(ES-ÖA) 14.04.2008 15:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title