Haberler

'Sahte Çürük' Davasında Tahliye

Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un da aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 17 sanığın yargılandığı "Sahte çürük raporu" davasında 4 sanık tahliye edildi.

Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un da aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 17 sanığın yargılandığı "Sahte çürük raporu" davasında 4 sanık tahliye edildi. Davada, duruşmaya katılan 23 müşteki de sanıklardan şikayetçi olmadı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar hakim albay Ahmet Zeki Üçok, emekli asker Erdem Kılıç, emekli astsubay Ömer Uçar, Murat Tugay Tepe, Tahir Mete Turan, Fehmi Suna, Taylan Özgür Düşko ve İsmail Es ile tutuksuz sanıklar iş kadını Sibel Fatma Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı, Hava Albay Ahmet Metin Kökenek, Derya Aydoğan ve Hayrullah Çelebi katıldı.

23 MÜŞTEKİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Bugünkü duruşmaya davet edilen müştekilerden aralarında dizi oyuncusu, senarist ve reklamcıların da bulunduğu 23'ü duruşmada hazır bulunarak ifade verdi. Mahkeme heyetinin "müşteki" sıfatıyla dinlenilmesine karar verdiği kişiler, sanıklardan şikayetçi olmadı.

ARKA SOKAKLAR DİZİSİNİN SENARİSTİ

Duruşmada ifade veren müştekilerden, "Arka Sokaklar" dizisi senaristi Ozan Emre Yurdakul da, savcılıktaki ifadesini kabul ettiğini belirterek, poliste alınan ifadesini örgüt kapsamına alınmaya çalışıldığını düşündüğü için kabul etmediğini dile getirdi. Yurdakul, şikayetçi olmadı.

ARKA SOKAKLAR DİZİSİNİN OYUNCUSU

İfadesi sorulan ve aynı dizide oyuncu olan müştekilerden Ertuğ Ali Korkmaz da, şikayetçi olmadığını belirterek, askerlikle ilgili bir probleminin olmadığını, tutuklu sanıklardan Murat Tugay Tepe'nin kendisinden 15 bin TL istemesine rağmen, Tepe'den herhangi bir istekte bulunmadığını aktardı. Korkmaz, soru üzerine, 15 bin TL'yi böyle bir işin içinde olmak istemediği için Tepe'ye vermediğini söyledi. Duruşmada dinlenen ve daha önceki ifadelerini kabul eden diğer müştekiler de, şikayetçi olmadıklarını söylediler.

SANIK AVUKATLARININ TALEPLERİ

Duruşmada, sanık avukatlarına talepleri soruldu. Tutuklu sanık Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un avukatı Celal Ülgen, müvekkili Üçok'un atılı suçu işlediğine dair dosyaya ciddi bir delil konulmadığını ve "yağma" suçuyla ilgili herhangi bir şikayet de olmadığını belirterek, bugünkü duruşmada dinlenen müştekiler harici, diğer bütün müştekilerin de dinlenebilmesi durumunda Üçok hakkında beraat kararı bile verilebileceğini aktardı.

Tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve müvekkilinin ceza alması durumunda dahi daha sonra yakalanabileceğini kaydeden Ülgen, Ceza Hukuku'nun temel ilkesi olan "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi gereği müvekkili Üçok'un tahliye edilmesini talep etti.

AZİZ YILDIRIM DURUŞMADA HAZIR EDİLECEK

Duruşmaya ve taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 25 müştekinin bir dahaki duruşmada yeniden hazır edilmeleri ve dinlenebilmeleri için bulundukları yerlerin Emniyet Müdürlükleri'ne uyarı ekli yazı yazılmasını kararlaştırdı.

4 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık ve avukatlarının tahliye taleplerini değerlendirerek, mevcut delil durumu, tutuklama tarihi ve suç vasıflarının değişme ihtimalini göz önünde bulundurmak suretiyle tutuklu 8 sanıktan Tahir Mete Turan, Fehmi Suna, Taylan Özgür Düşko ve İsmail Es'in tahliyelerini kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, 17 sanıklı dava kapsamında tutuklu olan diğer 4 sanığın tahliye taleplerini ise reddetti. Mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Aralık 2010 Cuma gününe erteledi.

Selahattin GÜNDAY- İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title