Haberler

"Sağlıklı Tuvaletler Projesi"

Güncelleme:

Tuvaletler bulaşıcı hastalıkların kontrolü açısından kilit noktalar olarak kabul edilmektedir.

Burdur müftülüğüne bağlı camilerde bulunan tuvaletlerde sağlık ve hijyen şartlarının iyileştirilmesine yönelik il müftülüğü ve halk sağlığı müdürlüğü işbirliği protokolü gereğince yürütülen "sağlıklı tuvaletler projesi" kapsamında 9 cami tuvaleti, yapılan değerlendirme sonucunda "sağlıklı tuvalet belgesi" almıştır.

Tuvaletler bulaşıcı hastalıkların kontrolü açısından kilit noktalar olarak kabul edilmektedir. Ev dışındaki halkın kullandığı tuvaletlere erişim ve yararlanma imkânı sağlığı direk olarak etkilediğinden, söz konusu tuvaletlerin asgari standartlarda ve yeterli hijyende olması gerekmektedir.

Burdur'daki cami tuvaletlerin fiziki yapı ve hijyen açısından önceden belirlenen standartlara getirilmesi amacıyla Burdur Müftülüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında "Burdur Müftülüğüne Bağlı Camilerde Bulunan Tuvaletlerde Sağlık ve Hijyen Şartlarının İyileştirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü" 10.01.2013 tarihinde imzalanmıştır. Öncelikle tuvaletlerin TSE(Türk Standartları Enstitüsü) standartlarına uygunluğunun sağlanması, ardından sağlık ve hijyen açısından tatminkar seviyeye ulaştırılması ile sağlanacak kazanımın devamlılığının sağlanması hedeflenmektedir. Bu kapsamda; İşyerleri-Halka veya müşterilere açık tuvaletler(WC'ler)-Sınıflandırma-Genel ve Özel Kurallar (TS 8357 /Haziran 2012)'e uygun olarak bir kontrol listesi (Denetleme Formu) oluşturuldu. Ayrıca cami tuvaletleri için Tuvalet Temizlik Talimatı, El Yıkama Talimatı oluşturuldu.

Sağlıklı Tuvalet Belgesi almak isteyen Camiler başvurularını İl Müftülüğüne yapmaktadır.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce görevlendirilen koordinatör başkanlığında Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden bir, Burdur Müftülüğü'nden bir kişi olmak üzere başkanla birlikte üç kişilik komisyon belirlenen kriterlere göre değerlendirme yapmaktadır. Değerlendirme sonucu 100 üzerinden 80 ve üstü puan alan cami tuvaletleri "Sağlıklı Tuvalet Belgesi "almaya hak kazanmaktadır. 80 ve üstü puan alamayan camiler, denetimden en az 6 ay sonra tekrar başvurabilmektedir. Ayrıca, İl Müftülüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün belirleyeceği zamanlarda komisyon tarafından denetimler yapılarak süreç takip edilmektedir.

Proje kapsamında; 9 cami tuvaletinde cami görevlileri ve halkın da desteği ile İl Müftülüğü'nce gerekli fiziki iyileştirmeler yapılmıştır. Ayrıca, camilere sıvı sabun, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu da konulmuştur. Cami tuvaletlerindeki temizliği İl Müftülüğü ile İş-Kur arasında yapılan protokol ile Denetimli Serbestlik kapsamındaki personel sağlamaktadır. Proje il, ilçe, belde ve köylerdeki camilerde de sürdürülecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burdur Güncel Haberler

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Bomba iddia! Akşener, Erdoğan'dan oğlu Fatih'in Paris Büyükelçiliği'ne atanmasını istemiş

Bomba iddia! Akşener, Erdoğan'dan oğlu Fatih'in Paris Büyükelçiliği'ne atanmasını istemiş

Filistin'i tanıyan İspanya, İsrail aleyhine açılan soykırım davasına da müdahil olacak

Filistin'i tanıyan İspanya, İsrail aleyhine açılan soykırım davasına da müdahil olacak

Koca şiddetine daha fazla dayanamadı! Mahalleli, dayakçı kocanın kaburgalarını kırdı

Koca şiddetine daha fazla dayanamadı! Mahalleli, dayakçı kocanın kaburgalarını kırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title