Haberler

Türkiye Solunum Koalisyonu, Solunum Hastalıklarında Farkındalık İçin Etkinlik Düzenledi

Güncelleme:

Türkiye Solunum Koalisyonu, 25 Eylül Dünya Akciğer Günü kapsamında solunum hastalıklarında farkındalık için etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan uzmanlar, akciğer sağlığının önemine dikkat çekti ve sigara alışkanlığına karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sağlık hizmetlerine erişimin herkes için bir hak olduğu vurgulandı.

"Türkiye Solunum Koalisyonu", "25 Eylül Dünya Akciğer Günü" kapsamında solunum hastalıklarında farkındalık için etkinlik düzenledi.

Kadıköy Müze Gazhane'de yapılan etkinliğinde konuşan Türk Toraks Derneği Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, akciğer sağlığını etkileyen büyük olaylarda kampanyaları birlikte yapmanın daha iyi ses getirebilecekleri düşüncesiyle 23 derneğin bir araya geldiğini söyledi.

Akciğerin hasta sağlığını etkileyen çok ciddi bir unsur olduğunu belirten Köktürk, "Çünkü tüm dünyada en sık öldüren hastalıkların içinde üçüncü sırada akciğer sağlığı hastalıkları var. Mesela KOAH bu listede. Buna kıymet verilmesini önemsiyoruz ve istiyoruz." dedi.

Sigaranın şu anda Türkiye'de tekrar büyüyen bir sorun haline geldiğine dikkati çeken Köktürk, elektronik sigaranın kesinlikle Türkiye'ye girmemesi için önlem alınması gerektiğini anlattı.

Prof. Dr. Köktürk, bu yılki temalarının Kovid döneminde bütün dünyanın aşıya erişiminin kısıtlı olması nedeniyle "Önlemlere ve tedaviye herkes erişebilsin. Fırsat eşitliği sağlansın" mesajını içerdiğini belirtti.

Sağlık hizmetlerine erişimin tüm insanlar için bir hak olduğunu dile getiren Köktürk, sağlıkta performans sisteminin devre dışı bırakılarak, doktorların makul ve bakabilecekleri sayıda günlük hasta almaları sağlanması gerektiğini kaydetti.

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay ise akciğer sağlığının farkındalığını artırmanın önemli olduğunu söyledi.

Kovid salgını ile 3 yıl mücadele ettiklerine işaret eden Akçay, "Akciğer sağlığımızın önemini hepimiz daha fazla fark ettik. Sigara alışkanlığı ülkemizde maalesef çok fazla. Bu da yine akciğer sağlığına önemle eğilmemizi gerektiriyor." dedi.

Akçay, bu etkinliğin bir diğer getirisinin hasta ve hekim perspektifinden birlikte yararlanma olduğunu ifade ederek, bundan muzdarip hasta derneklerinin toplantıya iştirakinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinliğe katılanlara solunum fonksiyon testi yapıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Türkiye Dünya Eylül Sağlık Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title