Haberler

Sadri Şener Mehmet Ali Aydınlar'ın İstifasını Değerlendirdi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasını değerlendirerek, "Beklemiyordum."

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasını değerlendirerek, "Beklemiyordum. Yönetiminde memnun olmadığı bir ekip vardı. Onu değiştirmek için yapmış olduğu bir işlem olabilir. Yeniden aday olmayacağım demiş. O zaman başka bir formül bulunacak. Bunlar futbol bitti anlamına gelmiyor. Türkiye'de birisi bulunacak, bunu birisi yapacak ama süreç uzar" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının soruların cevapladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasını değerlendiren Sadri Şener, böyle bir kararı beklemediğini ifade etti. Antalyaspor ve Kayserispor kulüp başkanları ile dün Mehmet Ali Aydınlar'ı ziyaret ettiklerini belirten Şener, "Yıldırım bey de aradılar. Hepsi devam etmesinin doğru olacağını söylediler. Fenerbahçe hariç. Toplantıda izah etti. Arkasında olduğunu söyledik.

Bugün ne oldu. CAS'la ilgili bir takım şeyler anlattı. Ben ona pek ihtimal vermiyorum. Kendisi ile görüşme imkanım olmadı" diye konuştu.

"UEFA VE FİFA CEZA VEREBİLİR"

Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetiminde memnun olmadığı bir ekip olduğunu söylediğini hatırlatan Şener, "Onu değiştirmek için yapmış olduğu bir işlem olabilir. 'Yeniden aday olmayacağım' demiş. O zaman başka bir formül bulunacak. Bunlar futbol bitti anlamına gelmiyor. Türkiye'de birisi bulunacak, bunu birisi yapacak ama süreç uzar. UEFA bu sürede ne yapar bilemiyorum. UEFA'nın ve FIFA'nın ciddi bir kuruluş olduğunu öğrenmemiz lazım. Ceza verebilir mi verebilir. Biz UEFA'ya karşı dik duralım, zaten kimse eğik

durmuyor ama yetkileri var bunu da kabul edeceksin. Kurullar değişir uzar. Bu işler baştan okunur. Tahminlerimi söylüyorum ama yarın ne olur bilemiyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRK FUTBolu KAOSA'UN İÇİNDE"

Bir basın mensubunun, 'Türk futbolu bundan sonra kaosa girer mi?' şeklindeki sorusuna ise Sadri Şener, "Girer. Zaten kaosun içinde bu işler çok uzar. Antrenman maçı yaptığımız yok hep normal maç oynuyoruz. Ekstradan kupalarımız var. Çok takımın başkanları aynı duyguları taşıyor. Kimsenin bu yıldan heyecanı yok. Bir bilinmezlik var. İşin içinden çıkılır. Çıkılmayacak birşey yok. Karamsar olmamak lazım. Bir şekilde çözülecek bugünlerde geçecek. Ligi kapatamayız. Federasyonları kapatamayız. Kulüpleri

kapatamayız. Ancak kulüpler belli zorlukların içine girecek. Bu federasyonları biraz Anadolu takımlarının temsilcilerine yaymak lazım. Etiği, disiplini incelediğiniz zaman bunlar otorite insanlar. Otorite diye bunların benzerleri yok mu, var. Yeni bir makama birisi geldiği zaman alışmak ister. Bu da bir süreç. Nisan'ı Mayıs'ı geçeriz. Bu arada UEFA bir ceza verir mi bilemiyorum" cevabını verdi.

"ALLAH KORUSUN MİLLİ TAKIMA CEZA VERİRLER"

Bu sürecin futbolu sekteye uğratacağının altını çizen Şener, "Yeni gelenin ne diyeceğini UEFA'nın ne diyeceğini bilmiyorsunuz. UEFA senin içişlerine karışmaz ama kuralları var onları yapmazsanız ceza verir. Allah korusun milli takıma ceza verir. 'Sen daha kendini yönetemiyorsun' der" dedi.

"BOKSÖR ÇUVALI GİBİ VURDUKLARINI SÖYLEDİ"

Geri döndürmek için ikna çalışmalarının olacağını ifade eden Şener, "Dün bana çok yorulduğunu en çok mağdur olanın kendisi olduğunu söyledi. Boksör çuvalı gibi kendisine vurduklarını söyledi. Aklı başında bir işadamı. Dayanacak gücünün olmadığını izah etti. Bir sıkıntısı çok uzadı süreç. Bu işlerde süreç uzayınca sonuçlar bu oluyor. Bu işleri bitirmekte kararlıydı. Federasyon başkanının ceza vermeye yetkisi yok. Etik kurulu söylüyor, disiplin kurulu ceza veriyor. Otorite boşluğu olur. Çeşitli başkan

adayları çıkacak. Olmayacağım derse birileri çıkacak. Adnan Öztürk ile konuştum oda bir şey bilmiyor. Başladık baştan. Çabuk düzelmesi lazım. Bir otorite boşluğu olur. Mehmet Ali Bey tekrar çıkmazsa birileri çıkacak birde onlarla uğraşacağız. Kimse birşey bilmiyor" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mehmet Ali Aydınlar Trabzonspor Sadri Şener Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title