Haberler

Saadet Partisi Yik Başkanı Asiltürk Açıklaması

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, "Türkiye, Suriye ile sonucu kestirilemeyen bir yere doğru sürükleniyor" dedi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, " Türkiye, Suriye ile sonucu kestirilemeyen bir yere doğru sürükleniyor" dedi.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aylık olağan il divan kurulu toplantısına katılan Asiltürk, dünya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uzunoğlu Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Asiltürk, dünyanın bir kan gölüne çevrildiğini belirterek, "Dünyayı kan gölüne çevirdiler. Üzülerek hepimiz takip ediyoruz. Önce Afganistan'dan başladı. Ardından Irak, Kuveyt ve şimdi ise Suriye'de bunu yapmak istiyorlar" dedi.

Bütün bunların Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde gerçekleştirildiğini dile getiren Asiltürk, şunları kaydetti:

"Büyük Ortadoğu Projesi, İsrail'in 'arzı mevdut' denilen, bizim topraklarımızda dahil Türkiye'nin Fırat'tan itibaren Nil'e kadar olan kısmı, Büyük İsrail olarak kurulacak. Bunun adını 'Büyük İsrail' projesi değil de 'Büyük Ortadoğu' projesi olarak koydular. Bizim Başbakanımız da bu projenin yürütücülerinden olan iki eşbaşkandan biri. Türkiye, bu sonucunu kimsenin kestiremediği ve bir çatışma çıktığı takdirde herkesin kaybedeceği bir yere doğru sürükleniyor. Bunda karşı çıkacak Türkiye'de bir tek topluluk var, o da milli görüş topluluğudur. Başka türlü olmaz. Bu yüzden sizlere büyük görevler düşüyor. Her yerde herkese bütün bunları anlatacaksınız."

Asiltürk'ün konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı devam etti.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Oğuzhan Asiltürk Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title