Haberler

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran Açıklaması

"Belediyelerin hazineye borcu 15 milyar lira" dedi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran,

"Belediyelerin hazineye borcu 15 milyar lira" dedi.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, Hazine Müsteşarlığının devlete en borçlu kamu kuruluşlarının başında belediyelerin geldiğini açıkladığını anımsattı.

Belediyelerin bu inanılmaz borç yükünün faturasını yine halka keseceğini ifade eden Demirkıran, şöyle devam etti:

"Aralık 2011 sonu itibarıyla Hazine alacakları 24,5 milyar TL'yi bulurken, Hazine alacak stoku içerisinde en yüksek payı 15,1 milyar TL ile belediyeler alıyor. Borçlarını ödemeyen belediyelere ise yaptırım uygulanmamaktadır. Halbuki bir kuruş BAĞKUR borcundan dolayı vatandaşlarımızın hastanelerde yüzüne bakılmazken, vergi borcundan dolayı esnafa jet hızıyla 'haciz' gelirken bir ülkede belediyelerin bu devasa borçlarını ödememesi büyük bir haksızlık değil de nedir- Devlet borçlu belediyelere kesinlikle yaptırım uygulamalıdır. Diğer taraftan belediyeler büyük miktarda borçlanmalarına rağmen vatandaşa hak ettiği hizmeti götürmediği de ayrı bir sorun."

1990'lı yıllarda 'Milli Görüş' prensipleriyle hareket eden Refah Partili belediyelerin, belediyecilikte çığır açtığını ileri süren Demirkıran, şunları kaydetti:

"Refah Partili belediyeler borç yükünün altına girmeden kendi öz kaynaklarıyla vatandaşa bugüne kadar görülmemiş hizmetleri götürmüş ve milletimizden büyük takdir toplamışlardır. Refah Partili belediyeler bu hizmet anlayışı ile belediyecilikte çığır açmışlardır."

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title