Haberler

Rusya, YPG'ye Silah İndirdi!

Güncelleme:

Bir süredir Suriye'de Esad karşıtı muhalifleri vuran Rusya'nın, PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'nin ana eğitim merkezine silah sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı.

Rus helikopterlerinin bugün, Halep'e bağlı Afrin kasabasının 7 kilometre batısında yer alan, YPG'nin bin 500 kişilik eğitim kampına helikopterler ile ağır silahlar indirdiği öğrenildi. Rusların silah indirdiği kamp, YPG'nin Suriye'deki ana eğitim merkezi konumunda.

IŞİD ile mücadele bahanesiyle Esad'a karşı savaşan tüm unsuları hedef Rusya, PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'ye de açık destek vermeye başladı. Amerika'nın da silah desteğinde bulunduğu, Türkiye'nin uçağını düşürmesinden sonra 'Rusya'nın kartı' haline geldi. Rusya'nın bugün, Halep'e bağlı Afrin kasabasının 7 kilometre batısında yer alan bin 500 kişilik YPG'nin eğitim kampına helikopterle ile ağır silah sevkiyatı yaptığı belirlendi.

EĞİTMENLERİ KANDİL'DEN

Bu kamp, 2013 yılından bu yana YPG'nin ana eğitim merkezi konumunda. Halep, Kobani ve Kamışlı'ya giden YPG mensuplarının bu kampta eğitim gördüğü belirtiliyor. Mabadli ve Recco köylerinin ortasında yer alan kamptaki eğitmenlerin büyük bir bölümün ise PKK'nın Kandil kadrosundan geldiği öğrenildi.

RUSYA HAVADAN, YPG KARADAN VURUYOR

Rusya ve YPG işbirliği Azez saldırılarında da sergileniyor. Suriye sınırındaki Kilis'in karşısında bulunan Halep'in Azez ilçesin 5 gündür Rus savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Saldırılarda şu ana kadar 70'den fazla sivil hayatını kaybettiği ilçeye şimdi de YPG karadan saldırıya geçti. İki gün önce Azez'e saldıran YPG, Rusya'dan aldıkları destek ile muhaliflerin buradaki hakimiyetini kırmak istiyor. YPG, Azez yönünde başlattığı saldırıları ile Şevarık, Keştear, Malikiye ve Tinneb, Meryemin köylerini ele geçirmişti. Dünden beri YPG güçleri ile yoğun bir çatışmaya giren muhalifler Şevarık, Keştear, Malikiye köylerini geri aldı. Rusya'nın silah indirdiği Afrin'e 14 kilometre mesafedeki Azez, kurulması planlana güvenli bölgenin başlangıç noktasını teşkil ediyor.

HALEP'İ DE VURUYORLAR

Öte yandan Halep'in merkezinde muhalif gruplar ile çatışan YPG, şehrin tek giriş koridoru olan Kastillo geçicini vuruyor. Bugün aralarında bir ambulansın da yer aldığı 5 sivil araç YPG saldırılarına hedef oldu. 2 ölü, 13 yaralı olduğu öğrenildi. Akşam saatlerinden itibaren YPG ile yaşanan çatışmalardan dolayı Halep'e giriş ve çıkışlar durduruldu. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Suriye Afrin Azez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var?
500

Yorumlar (243)

akıllı ol:

putin candır gerisi heyecandır

95
29
yanıtYanıtla
tatvanlı:

suriyeye girersek ne kobaniniz kalır ne ypgniz akıllı olun adam olun. güzel bir ülkemiz var yaşıyoruz şurda . bende kürdüm ama kardeşim türke kurşun atana eywallah etmem. osmanlı ceddimiz

31
91
yanıtYanıtla
kapoor2:

Yuru git lan osmanli ceddiymiş kürtmüş kapidaki kulubenden havlama

yanıt6
yanıt2
HALK:

İŞİDİ KÜRTLERDEN BAŞKA KİMSE BİTİREMEZ

67
17
yanıtYanıtla
Hurra:

Yasasin Rusya !

54
27
yanıtYanıtla
sabir:

o suriyeye girisek sizi kimse elimizden alamaz ona gore rusya catirdamaya basladi eski soyvetbirli ulkeleri rusya res cekmeye can atiyo orasi karisirsa rusya diye biryer kalmaz ona gore

yanıt1
yanıt0
KürtMobil-IOS:

Kürdün gücünü göreceksiniz

56
21
yanıtYanıtla
AKKOYUNLAR HAYDİN SAVAŞA:

AKEPEDE UÇAK DÜŞTÜKTEN SONRA KAÇIP GİDECEK SANMIŞTI HERHALDE HAHHAHAAA.

14
61
yanıtYanıtla
akıllı ol:

eywalah putin şu senin yaptığını kürt türk kardeştir diyen türkiye bile yapmıyor kardeşlik bu kadar işte

51
22
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN MÜ''MİN KÜRD:

YA RABBİ YERYÜZÜNÜN EN MAĞDUR EN MASUM EN MAZLUM KÜRD HALKINA SEN MERHAMET ET ÇÜNKÜ SEN MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİSİN SEN MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİSİN SEN VAHİDİ KAHHARSIN. YER YÜZÜNDE BU KADAR MASUM M AĞDUR MAZLUM HALKA ZULMEDEN NE KADAR ZALİM KAFİR FASIK VE ŞEYTANİ HİZB VARSA HEPSİNİN HAKKINDAN SEN GEL YA RABBİ ÇÜNKÜ SEN HER ŞEYE KADİRSİN YA AZİZ YA HAKİM YA VEHHAB YA AFUVV YA ĞAFFAR YA SETTAR İNNE RABBİ KARİBUN MUCİB YA SEMİİ DUA

58
11
yanıtYanıtla
Tüm 243 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title