Haberler

Rüşvete Ağır Ceza

SSK'yı Sahte Belgelerle 10 Milyon 261 Bin Lira Dolandırdıkları İddia Adilen Dusaş Tıp Merkezi Sahibi İbrahim Dumlu ve Oğlu Erkan Dumlu 20.5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı.

SSK’yı sahte belgelerle 10 milyon 261 bin lira dolandırdıkları iddia adilen DUSAŞ Tıp Merkezi sahibi İbrahim Dumlu ve oğlu Erkan Dumlu 20.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İZMİR’de, SSK’yı sahte belgelerle 10 milyon 261 bin lira dolandıranlara ceza yağdı. 2001 yılı Haziran ayında ihbar mektuplarının değerlendirilmesi ile başlatılan ‘Beyaz Önlük Operasyonu’nda, sahte belgelerle SSK’dan haksız kazanç elde ederek devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla yakalanan, sorgulamalarının ardından ‘Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, bu suç örgütüne üye olmak, tehdit, rüşvet vermek, rüşvet almak, sahtecilik ve devleti zarara uğratmak’ suçlamasıyla o dönemde faaliyette olan İzmir Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı’na gönderilen 33 sanıktan, DUSAŞ Özel Tıp Merkezi koordinatörü ve yönetim kurulu başkanı İbrahim Dumlu, özel tıp merkezi yetkilisi kardeşi Uğur Dumlu, oğlu Erkan Dumlu’nun da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Görevsizlik kararı

Sonradan kapatılan İzmir Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin görevsizlik kararının ardından, DUSAŞ’ın sahibi İbrahim Dumlu, oğlu Erkan Dumlu, kardeşi Uğur Dumlu, finansman sorumlusu Gökhan Uluşar, Muhasebe Müdürü Mehmet Armağan Tunca, Merkezin Başhekimi Emekli Tabip Albay Turan Çınar, SSK İl Sağlık İşleri eski Müdürü Doktor Melih İnan, SSK Yönetim Kurulu eski üyesi Mahmut Özonur, SSK Eski Genel Müdürü Mehmet Kemal Oktar, SSK Sağlık İşleri eski Daire Başkanı Aytaç Köstem, yardımcısı Dursun Yaşar Çalışkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Başmüfettişi Hüsamettin Örnek, SSK Doktoru Demirci Hasan Madak, Memur Mehmet Edip Coşkun, İnan’ın sekreteri Leyla Arca, Dumlu’nun sekreteri Ömür Gülen, medikalci Cumhur İlker Kaya, emekli Bürokrat Metin Sönmez, Yavuz Aktaş’ın da aralarında yer aldığı sanıklar hakkında İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

KİM NE CEZA ALDI

Dokuz yıldır süren davanın dün yapılan son duruşmasına tutuksuz yargılanan 33 sanıktan bazıları ile avukatları katıldı. Daha önce SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü Fatura Kontrol Komisyonun’da hekim üye olarak görev yapan Dr. Nur Hilal Dönmez ve Dr. Demet Örgün, tanık olarak ifade verdi. Doktor Nur Hilal Dönmez, ifadesinde “Komisyonda hekim üye olarak görevliydim. Yaptığım inceleme ile ilgili tutanak düzenledim. İmza uygunsuzluğu, çift kaşe uygulamaları şeklinde usulsüzlükler belirledim. Ben tıbbi açıdan bakmakla yükümlü olduğum halde, usulsüzlükleri görünce memurları uyardım. Tutanaklara bu hususu yansıttık. Usulsüzlükleri yapanın hangi sanık olduğunu bilmem” dedi. Doktor Demet Örgün’de aynı yönde ifade verdi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 33 sanıktan DUSAŞ sahibi İbrahim Dumlu ve oğlu Erkan Dumlu’yu, rüşvet vermek, sahtecilik suçlarından toplam 20.5 yıl, kardeşi Uğur Dumlu’yu 2 yıl 11 ay, muhasebe müdürü Mehmet Armağan Tunca’yı 2 yıl 11 ay, merkezin başhekimi emekli tabip albay Turan Çınar’ı 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı. Rüşvet almak suçlarından Sağlık İşleri Eski Müdürü Dr. Melih İnan’a 5 yıl 10 ay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Başmüfettişi Hüsamettin Örnek’e 6 yıl 11 ay 20 gün, SSK Yönetim Kurulu eski üyesi Mahmut Özonur’a 5 yıl 10 hapis cezası verildi. Diğer sanıklardan bazılarına 1 yıla kadar hapis cezası verilirken, bu cezaları ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title