Haberler

Rus Kadın, Aşkı Uğruna Müslüman Oldu

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yaşayan 47 yaşındaki Natalya Sızyhk, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan sevgilisi Tezcan Köseoğlu için Müslüman oldu.

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yaşayan 47 yaşındaki Natalya Sızyhk, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan sevgilisi Tezcan Köseoğlu için Müslüman oldu.

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Tyümen kentinde bir firmanın sahibi olduğu öğrenilen 2 çocuk annesi Sızyhk, önceki gün Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş'ın öncülüğünde düzenlenen dini törenle Müslüman oldu.

Birkaç yıl önce Türkiye'de tanıştığı iki çocuk babası 53 yaşındaki Tezcan Köseoğlu'na ilk görüşte aşık olduğu belirtilen Natalya Sızyhk, sık sık gidip görüşmeye başladığı sevgilisinin ibadet şeklinden oldukça etkilendiğini anlattı. Müslümanlık hakkında ilk bilgileri Köseoğlu'ndan alan Sızyhk, daha sonra İslam dini hakkında geniş araştırmalar yaptığını söyledi. Kısa bir süre önce yaşadığı İstanbul'dan Ayvalık'ın Cunda Adası'na taşınan sevgilisi Tezcan Köseoğlu'nu sık sık görmeye gelen Rus kadın, Müslüman olmaya karar verince ikinci baharlarını yaşayan çift soluğu Ayvalık Müftülüğünde aldı.

Çiftin yakın dostları Ayvalık Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Serdar Demirezer'in de hazır bulunduğu törenle 'Elif' ismini alan Natalya Sızyhk, Müslüman olmanın yüreğinde tarifsiz bir mutluluğu beraberinde getirdiğini söyledi.

Müftü Karataş, Elif adını alan Rus kadına Kur'an-ı Kerim, tefsir ve İslam'ı anlatan kitaplar hediye ederken, Tezcan Köseoğlu, "Müslüman olan Elif'imle bundan sonra daha da mutlu olacağız. Çünkü bana ikinci baharımda tarifi imkansız güzel duygular yaşatan Elif'le kısa süre içinde evleneceğiz" diye konuştu.

Rus gelin ise yakın dostları Serdar Demirezer aracılığıyla yaptığı açıklamada, daha önce namaz kılmaya başladığını ve tam anlamıyla bir Müslüman kadın gibi hayat sürdürdüğünü belirterek, "Ama artık resmen Müslüman'ım ve adım da Elif. Müslüman Elif olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Balıkesir Sibirya Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title