Haberler

Rizeliler Feshaneyi Feth Ettiler

Stantları tek,tek gezen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sunulan ikramları kabul etti ve etkinlikten çok memnun kaldığının dile getirdi.

İstanbul-Eyüp Rizeyi sevenler ve Rizeliler Derneği ve Çaydef Dernekler Federasyonu,Tunca Derneğininde destek verdiği 3 günlük Feshane günleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı İstanbul Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde Eyüp Rizeliler Derneğince hazırlanan ''Feshane Rize Günleri'' etkinliği'nin açılışını yapmaları ile birlikte başladı.

Gün ortası açılışı yaparak stantları gezen Vali Mutludan sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati YAZICI Feshanedeki Rizeliler Gecesine katıldı, Stantları gezdi ve ziyaret ettiği bir peynir standında yörede çocukluğundan beri ağız tadı olan "MİNCİ"varmı diye sordu ve standa bulunan peynir ve çökeleklerin tadına baktı.alanda bulunan ÇAYDEF standını da ziyaret eden Bakan yazıcı THY yolları yönetim kurulu üyesi Hamdi TOPÇU ile birlikte ve beraberindeki Milletvekili adayı İsmail SAFİ,Çaydef Başkanı Yılmaz HÜSREV ile birlikte lahana sarması ve ev baklavası ikramlarının tattı.

Daha sonra hazırlanan folklor gösterilerini izledi.Bakan yazıcı burada yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi."Bu dönem Başbakanımızın tabiri ile çıralık,kalfalık ve ustalık döneminde beni Rize'ye gönderdi.Rize'de doğdum,Rize'de okudum,ilişkilerimi hiç kesmedim.ama şu 10-15 günlük seyahatlerimde ve çalışmalarımda çok daha farklı insan görerek öğrenmenin duyulr ile ve kulaktan edindiğimiz bilgilerden daha önemli ve daha etkindir.Bu süreçte Köydes konusunda Rize'de ve Karadeniz'de yapmamız gereken eksikliklerimiz var,bunları tespit ettim.Demek ki daha çok çalışacağız,daha çok hizmet götüreceğiz,daha çok yatırım yapacağız,çünkü bizim bütün çalışmalarımızın odağında İnsan var,Güçlü insan ve güçlü aile ile toplumu olmada önemli yerdeyiz.bunu Rize'de gördüm."dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın açılışa geç kalması nedeni ile şenliğin açılış kurdelesini kesen İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi."İstanbul Feshane'de Rize Günleri, Rize'nin kültürünü, geleneklerini, tarihini, doğal zenginliklerini ve mutfağını İstanbul'da tanıtma fırsatı bulma ve İstanbul'da yaşayan Rizeliler'i bir araya getirme amacını taşıması bakımından oldukça önemli bir etkinlik. Feshane Rize Günleri etkinliği ilk kez gerçekleştiği için stantlara büyük ilgi vardı. Stantları tek,tek gezen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sunulan ikramları kabul etti ve etkinlikten çok memnun kaldığının dile getirdi.

Feshanede düzenlenen etkinliğe,akşam saatlerinde başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner,Çayelili olan ve İstanbul İkinci bölge Ak Parti Milletvekili adayı İsmail SAFİ ve İstanbul'da bulunan derneklerin ve Vakifların başkanları ile çok sayıda Rizeliler katıldı.Şenliğin ilk günü Cuma gününe rastlaması ile mesai çıkışı feshaneye gelen Rizelilerin şenliğin Cumartesi ve Pazar günlerinin daha kalabalık geçeceği ve Cümartesi günü(Büğün)Çayeli dernekleri Federasyonunun düzenleyeceği konserli gecesinin daha renkli geçeceği bekleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title